20-12-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special is verkrijgbaar!

Het fietsjaar sluiten we af met een bijzondere samenwerking tussen Up/Down Mountainbike Magazine en Wielrenblad. Een extra dikke uitgave van Up/Down & Wielrenblad met maar liefst 132 pagina’s aan leesvoer voor fietsliefhebbers. Een hartverwarmende winter-special waarin onze hoofdredacteuren de passie voor het fietsen met elkaar delen op zowel de mountainbike, racefiets als gravelbike. Met dit bookazine heb jij voorlopig voldoende leesvoer hebt om de koude wintermaanden te trotseren! Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes is nu verkrijgbaar en te lezen, Veel leesplezier!

Losse uitgaven van Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad of Up/Down Mountainbike Magazine en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special:


Amazing Atlas

Alsof je door verschillende landen reist

Het Atlas-gebergte lonkte al een tijdje. Dus zodra de gelegenheid zich voordeed hoefden we niet lang na te denken. Op het programma staat een tocht met gids Rachid. Het routeplan voorspelt vijf tot zes uur netto fietstijd per dag, afstand 50 tot 75 kilometer met tussen de 1000 en ruim 2000 hoogtemeters. Geen uplifts, alles zelf fietsen. Een lichte trailbike lijkt de goede keuze voor deze trip; in ons geval een Specialized Stumpjumper met 140 millimeter veerweg achter en 150 millimeter voor. Genoeg veerweg voor het verwachte terrein met veel rotsachtige ezelspaadjes en efficiënt genoeg voor het klimwerk.

Lees de rest in de nieuwe Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special. Bestel hier.


Funky snelheidsmonster

BH Aerolight

Ben je op zoek naar een onopvallende racefiets? Dan ben je bij BH absoluut niet aan het juiste adres. De nieuwe Aerolight is namelijk allesbehalve een grijze muis, maar juist een opvallende aeroracer die overal waar je komt flink de aandacht trekt. En dat zit ‘m niet alleen in de onconventionele funky voorvork.

Lees de rest in de nieuwe Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special. Bestel hier.


Het Reichswald

Klimmen over de grens

Het is het jaar 1980. In het kleine Duitse dorpje Nütterden is Gerd Siebers, pastoor van beroep, zich ettelijk aan het vervelen. Bij een van zijn vele wandeltochten door het nabijgelegen Reichswald verzint hij een leuk klusje waar hij het komende jaar zoet mee is. Hij wil alle toppen hoger dan vijftig meter in het heuvelachtige bos in kaart brengen en ze fysiek markeren. Zo gezegd, zo gedaan, en aan het eind van het jaar staan er maar liefst 31 gipfelsteine verspreid door het Reichswald, met de naam van de top en de hoogte erop aangegeven.

Lees de rest in de nieuwe Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special. Bestel hier.


Rondje Texel

Een fotogeniek Waddeneiland

Met een oppervlakte van 170 vierkante kilometer is Texel het grootste Waddeneiland. In de zeven dorpen aldaar wonen tezamen ongeveer net zo veel mensen als schapen op het eiland grazen, zo’n veertienduizend. Niet verwonderlijk dat Texel ook bekendstaat om haar schapen. En laten we daarnaast de vele vakantieparken niet vergeten. Of die eeuwige wind. Al ben je als fietser mogelijk geen liefhebber van dat laatste, het is beslist de moeite om Texel eens per fiets te bezoeken. Al is het voor een rondje langs de kust.

Lees de rest in de nieuwe Up/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special. Bestel hier.


Inhoudsopgave Up/Down #6

8. voorwoord
10. Moois, Nieuwtjes
20. Travel, Amazing Atlas
34. Getest, BH Aerolight
38. Training, Wintertraining
42. Techniek, Rubber
52. Getest, S-Works Stumpjumper
56. Training, Ouder en sterker
60. Getest, Trok Domane SLR7
64. Dagtrip, Het Reichswald
84. Techniek, Verlichting
90. Getest, Giant Propel Advanced SL
94. Wetenschap op Wielen, Koukleum
98. Uitgelicht, Ingeklikt
102. Moois, Product reviews
122. Dagtrip, Rondje Texel

De nieuweUp/Down #6 2022 – Let’s Ride Bikes Special is verkrijgbaar in de WEBSHOP!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van