10-05-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Let’s Ride Bikes: Wielrenblad x Up/Down 2022 #2 is nu beschikbaar.

Het nieuwe fietsseizoen luiden we met een speciale uitgave van UP/Down en wielrenblad 2022 #2. De NIEUWE Let’s ride bikes is uit. In deze speciale en extra dikke uitgave lees je niet alleen mountainbikenieuws, maar ook wielrennieuws. Met gave reisverhalen, op de racefiets, mountainbike en gravelbike. Ook worden de nieuwste en mooiste fietsen getest en worden er geschreven over gave en/of nieuwe producten.

let's ride bikes

Losse uitgaven van Let’s ride bikes bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Losse exemplaren zijn ook beschikbaar in de betere boekhandels*. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad of Up/Down Mountainbike Magazine en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van let’s ride bikes #2 2022:

Madeira

Een Atlantisch juweeltje

Een fietstrip naar een eiland komt wat ons betreft heel dicht bij het ultieme vakantiegevoel. We vinden het dan ook heerlijk om in het voorjaar een weekje richting Mallorca of de Canarische Eilanden te gaan. Eindelijk weer rondfietsen in kort-kort, terwijl de zon de tanlines weer strak op je armen en benen brandt. Dit jaar besloten we nieuw terrein te verkennen, Madeira, al is het bij sommigen binnen het redactieteam al langer bekend als een mooie plek voor een heerlijk trainingsweekje in het voorjaar.

Lees de rest in de nieuwe Let’s ride bikes.

madeira let's ride bikes

Gravelbikes op mountainbike terrein

Nog steeds een mes op het vuurgevecht?

Sinds de komst van de gravelbike heeft dit type fiets zich flink ontwikkeld. In eerste instantieleken gravelbikes nog veel op cyclocrossers, maar de frames veranderden al snel. De geometrie werd wat relaxter, je kon er steeds bredere banden in kwijt, en in sommige gevallen werd er zelfs vering aan toegevoegd. De geometrie komt soms dicht bij die van mountainbikes uit de jaren negentig en als je dat combineert met voorvering lijkt je gravelbike al bijna een mountainbike met een dropbar.

Lees de rest in de nieuwe Let’s ride bikes.

gravelbike op mountainbikeparcours let's ride bikes

Bestemming Bad Hofgastein

Onbekend maakt onbemind

Negen uur ’s avonds. Het is stikdonker als we twijfelend door de stille straatjes van Bad Hofgastein rijden en Hotel Blü Gastein zien liggen. We zijn op een mountainbiketrip, maar hebben vanwege de duisternis nog geen berg gezien. Het hotel geeft ons het gevoel van een Scandinavische citytrip, daarnaast heeft ons vooronderzoek op Komoot en Trailforks heeft ons niet gerustgesteld, want er lijkt maar één officiële MTB-trail in de omgeving te liggen. Is onze twijfel terecht, of is Bad Hofgastein een onontgonnen mountainbike-walhalla?

Lees de rest in de nieuwe Let’s ride bikes.

bad hofgastein let's ride bikes

Inhoudsopgave Let’s ride bikes

8. voorwoord
10. Moois, nieuwtjes
20. Travel, Bad Hofgastein
28. Travel, de Moezel
38. Uitgelicht, Lazer Kineticore
42. Getest, Cannondale Scaplpel SE Ltd Lefty
46. Getest, Specialized Aethos Comp
50. Travel, Stoneman Arduenna
63. Moois, product reviews
72. Op bezoek bij Magura
76. Travel, Madeira
88. Wetenschap op wielen, pensionado
92. Industry rides, de kuiten van de kraai
100. Moois, product reviews
118. Travel, Las Alpujarres
126. Rubber fetish, Wicked Will
130. Travel, geen limiet
136. Voeding, voeding na het sporten
140. Routes, gravelbikes op mountainbike terrain

De nieuwe let’s ride bikes 2022 #2 is verkrijgbaar in de WEBSHOP!

 van