15-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Lezyne Grip Drive HP Review

Het Amerikaanse Lezyne speelt het telkens weer klaar om van suffe gebruiksvoorwerpen high-tech hebbedingen te maken. Deze Grip Drive is een van hun meest no-nonsense pompjes-voor-onderweg, maar is desondanks een genot om naar te kijken en vast te houden. Hij is namelijk helemaal gemaakt uit gefreesd aluminium. Een leuk detail is de goudkleurig geanodiseerde schacht van de pomp, die zichtbaar wordt als je gaat pompen. Maar het is niet alleen uiterlijk vertoon. Het pompje is demontabel en reparabel, want de losse onderdelen zijn te vervangen. Tegenwoordig zie het vaker, maar Lezyne was de eerste die een flexibele slang aanbracht op hun minipompjes. Deze zit normaal gesproken in het handvat geschroefd, voor gebruik haal je hem tevoorschijn en schroef je ‘m vast. Het pompje is leverbaar in een high volume en een high pressure uitvoering, beide in twee maten. 

Wij testten de laatste (HP) in de kleinste uitvoering en dat is inderdaad een erg compact pompje, met een lengte van 18,6 centimeter en een gewicht van amper een ons. Desondanks vult hij je band desgewenst tot ruim 8 bar, hoewel dat bepaald geen pretje is. De tegenwoordig meer gangbare bandenspanningen van 5-7 bar zijn echter geen enkel probleem. Zijn naam ontleent de Grip Drive aan de in het handvat gefreesde kartels, wat inderdaad een goede grip geeft en in tegenstelling tot rubber of kunststof niet zal verouderen of kleverig worden. Een mooi, lichtgewicht en duurzaam pompje dat weinig ruimte in neemt.

Prijs €29,95
ride.lezyne.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van