04-10-2021 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Lezyne Macro Drive 1300XXL – Buit winactie

De Macro Drive 1300XXL komt uit Lezyne’s Performance serie. Gezien de indrukwekkende naam zou je denken dat dit het topmodel is, maar niets is minder waar. Er zijn er twee met nog meer lumens en accuduur, en ook nog twee met minder. De Macro Drive 1300XXL zit qua functies en qua prijs in het midden dus. Aan zijn 1300 lumen is echter niks middelmatigs, je zou er prima ‘s nachts singletrack mee onveilig kunnen maken.

Bevestiging van de Macro Drive

Bevestigen gaat door middel van een forse rubber strap. Als je de u-vormige stuurklem verwijdert, is de lamp tevens geschikt voor aero-sturen. Lezyne levert alternatieve bevestigingen, zoals een klikbevestiging of een GoPro mount. Er is ook een afstandbediening leverbaar, die bijvoorbeeld van pas komt als je de lamp met de GoPro mount ondersteboven onder je outfront computer mount monteert.

Race mode

Onderweg zorgt de Macro Drive voor een meer dan goed verlichte weg, waarbij ook de bermen goed zichtbaar zijn. Let wel op dat je de rubber strap goed vastzet, zodat de hoek van de lamp niet verandert als je door een kuil rijdt. Er zijn maar liefst zeven standen om uit te kiezen. Een beetje lastig is dat je door al die standen heen moet wandelen als je terug wilt naar de vorige, maar dat probleem hebben bijna alle lampen. Lezyne heeft wel een oplossing bedacht: je kunt de lamp in ‘Race Mode’ zetten, waarin alleen de hoogste stand (Overdrive) en de Economy stand (150 lumen) beschikbaar zijn.

In de praktijk is de Enduro mode van 450 lumen een prettige om continu aan te hebben, de accuduur is dan een uur of acht. Laden kost een uur of vijf a zes, maar als je een High Efficiency lader hebt wordt dat terug gebracht tot de helft. Het lampje knippert dan in chic blauw in plaats van groen.

Verkrijgbaar voor € 89,95. Bekijk de Lezyne Macro Drive 1300XXL op de Lezyne website!

Maak kans op een gratis Lezyne Macro Drive 1300XXL

In samenwerking met Lezyne mogen wij een Lezyne Macro Drive 1300XXL weggeven aan één van onze lezers! Wil jij kans maken op de Macro Drive? Houd dan onze social media kanalen Facebook en Instagram in de gaten. De actie loopt tot en met vrijdag 3 december 2021.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van