07-09-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Lezyne Macro Plus GPS Review: Kleine krachtpatser?

Lezyne maakt met de Macro Plus GPS een van de kleinste gps-apparaten op de markt. Het doet qua formaat denken aan de fietscomputers van weleer, echter biedt deze Macro Plus bijna alles wat grotere apparaten ook bieden. De prijs van net geen honderd euro is ook aantrekkelijk, evenals de batterij die het 28 uur volhoudt. Hoewel een ANT+ connectie ontbreekt, kan hij via bluetooth met verschillende sensoren worden verbonden. De diverse datavelden geven alle usual suspects op data gebied weer. De navigatie werkt zowel via een (klein) kaartje als via turn-by-turn, dus al met al is het een best een kleine krachtpatser. 

Tijdens het eerste gebruik van een voor jou nieuw merk is het altijd even wennen aan het besturingssysteem, dat is bij de Lezyne Macro Plus GPS niet anders maar de menu-opbouw heb je snel in de vingers. De resolutie is scherp en helder en het display is ondanks het ontbreken van kleur en het bescheiden formaat prima af te lezen. Dat kleine formaat is ook welkom op het stuur, een fijn en klein apparaatje dat zowel in landscape- als in portret-modus gedraaid kan worden. De knoppen zijn makkelijk te bedienen en geven een duidelijke feedback wanneer je ze indrukt. Eenmaal onderweg zit het apparaat vast als een huis, we hebben geen seconde het idee dat deze ongewenst het stuur zal verlaten. Belangrijk is de integratie met Lezyne’s Ally-app, deze heb je nodig wanneer je wil navigeren of live tracking wilt aanzetten. Op verharde wegen werkt de turn-by-turn navigatie prima, op de wat meer afgelegen (onverharde) paden werkt de kaart prettiger. 

Vergeleken met de grotere en duurdere apparaten is het kleine scherm wat lastiger af te lezen. Maar als je niet elke vijf seconden de route moet (of wil) zoeken, biedt de Lezyne Macro Plus GPS voor een bescheiden prijs vele specs en een fijne accuduur, in een compact jasje. 

€ 99,95 
ride.lezyne.com 

Wil jij ook nooit meer verdwalen? Neem een abonnement op UP/DOWN en ontvangt ‘m als welkomstgeschenk. Klik hier voor meer informatie


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van