29-06-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Lezyne Micro Floor Drive Digital HVG

Waar kijken we naar? 

De Lezyne Micro Floor Drive Digital HVG is een robuuste mini-voetpomp met digitale drukmeter. 

Lezyne Micro Floor Drive Digital HVG

Waarom is dit tof? 

De Lezyne Micro Floor Drive heeft een slim voetpedaal en dito hendel, zodat je de pomp op de grond kunt zetten, deze kan fixeren met je voet en vervolgens kan pompen, zoals je met een reguliere vloerpomp zou doen. Oké, in het klein dan, maar toch. De pomp is weliswaar iets groter dan een minipompje, maar past met zijn formaat prima in je tas. De CNC-onderdelen zien er strak uit en de pomp geeft een hoop lucht per slag. Het ABS Flip-Thread Chuck-sluitstuk schroef je op je ventiel, zowel Presta als Schrader, en heeft een bleedknopje. De digitale drukmeter maakt het (eindelijk) mogelijk om de juiste druk exact af te lezen. 

Wat vonden wij van de Lezyne Micro Floor Drive? 

De pomp is beduidend groter dan een normale minipomp en is met 195 gram iets zwaarder. Hij past zonder probleem in het speciaal daarvoor bedoelde vakje in onze rugtas. Hij voelt enorm solide aan, heeft geen last van speling en de onderdelen zien er fraai en hoogwaardig uit. De Spaanse trails zorgen ervoor dat we met regelmaat de Lezyne Floor Drive kunnen testen. Je koppelt de slang aan je ventiel door deze over het ventiel te schroeven, hierdoor sluipt er geen lucht weg. We vouwen het pootje uit et voilà: we kunnen pompen. Hoewel het misschien marginaal klinkt is dit echt zo veel relaxter dan met twee handen pompen en binnen no-time is de band ook weer opgepompt. Om vervolgens weer heel hard leeg te lopen wanneer we de slang van het ventiel draaien: blijkbaar hebben we de kern mee losgedraaid. Nadat we de kern met iets meer kracht hebben dichtgedraaid gaat het verder prima. We hebben hem ook getest met een tubeless set-up: de Micro Floor wist deze probleemloos op zijn plek te krijgen. Dit kan uiteraard per band-velgcombinatie verschillen. De digitale drukmeter is de eerste die daadwerkelijk bruikbaar is, je kunt deze goed aflezen. Een pomp onderweg moeten gebruiken is nooit leuk, maar met deze Micro Floor gaat het in elk geval snel en efficiënt. 

Voor wie is het? 

Eigenlijk kunnen we dit elke mountainbiker aanraden, de ergonomie, de snelheid en het gemak van het pompen weegt veel zwaarder dan het iets grotere formaat en gewicht.  

Info 

ride.lezyne.com 
Prijs € 88,95 


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van