30-01-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Lezyne Travel Floor pomp

De meeste koersritjes die ik maak bestaan uit het naar de schuur lopen, mijn fiets nalopen, bandjes oppompen, opstappen en wegrijden. Ik ben niet vies van een lekker eindje trappen en gezien mijn uitvalsbasis in de Noord-Hollandse duinen is er daar genoeg te beleven. Maar soms wil je gewoon wat anders. En dan zit er niks anders op dan de fiets in de auto te leggen en op pad te gaan. Wat ik dan meestal de avond ervoor al doe, waarbij ik ook gelijk al mijn spullen meeneem. Voor een stukje fietsen is dat soms akelig veel, ik hecht dus veel waarde aan spullen die zich mooi laten meenemen. Daarom viel mijn oog ook op de Lezyne Travel-pomp, welke me gezien de naam geschikt leek.

Door Harm Spoelstra

Van Lezyne kennen we al jaren fraaie pompen, mooi vormgegeven en gemaakt van hoogwaardige materialen. Ook deze Travel-pomp voldoet aan deze eigenschappen. Wat direct opvalt, is zijn ontwerp, waardoor deze in de auto fijn plat kan worden neergelegd. Hij past zelfs in mijn klapkrat. Dat is trouwens ook gelijk iets waar je rekening mee moet houden, door zijn ‘meeneembaarheid’ is de pompstang korter, net als de slang. Je moet iets meer door de knieën dus, en de slang naar de ventielen toe werkt alleen als de fiets rechtop staat, met de ventielen naar beneden.

Het pompen gaat prachtig, gemiddeld 3 psi per beweging zonder drukverschillen. De analoge meter geeft duidelijk de druk aan. Ondanks dat de pomp maar een voetstuk heeft, heb ik geen nadelig effect op de stabiliteit ervaren. Het houten handvat voelt prettig en robuust aan. De slang is voorzien van een ventiel dat op de band wordt geschroefd. Dit is iets meer werk, maar geeft je wel van een zeker gevoel, het ventiel kan er met hogere druk niet afschieten. Het ventiel is door te draaien geschikt voor zowel Presta als Schrader en is voorzien van een bleedknop. De pomp geeft een maximaal van elf bar aan, wat na acht bar wel hard werken is, maar voor de meeste racefietsers is acht bar prima.

Buiten gebruik is de slang netjes in het houten handvat op te bergen. Het is door de korte slang een beetje friemelen, maar eenmaal opgeborgen ziet het geheel er strak uit.

Conclusie: een fijne degelijke pomp die standaard een plaatsje in je auto verdient.

Prijs € 64,95

Meer informatie kun je vinden op de website van Lezyne.

 van