31-05-2018 - Snowboarden, Nieuws

Team Lib Tech en GNU – SnowClash 2018

Op uitnodiging van de Belgische reisorganisatie Snowbite is het BeNeLux-team van GNU en Lib Tech snowboards eind maart naar het Franse Risoul afgereisd. Daar werd namelijk SnowClash georganiseerd. Lees het verslag van het team hieronder. 

Naast het boarden was er genoeg ruimte voor de après-ski. De mannen van SnowClash hebben een DJ, bands en ander vertier in laten vliegen. Ook aan de drank werd goed gedacht en zelfs het funpark werd geheel geüpdatet voor deze party/shred week.

In een volgepakte bus met 7 man en uitrusting begon de trip naar Risoul. Fotograaf Taylor Berkmans volgde per vliegtuig, ”Innsbruck local” Kevin Trammer kwam vanuit Oostenrijk. Vanuit alle hoeken kwam het team Risoul binnen. Niet echt wetend wat SnowClash zou brengen.

De eerste dag had iedereen natuurlijk de reis en borrels van de eerste avond in de benen. Na de obligatoire schroefsessies en het ophalen van de liftpassen werd het gebied verkend. Risoul is echt een aanrader. Veel bomen, imposante rotspartijen en zoals al eerder gezegd een echt vet park. De dag eindigde met een goed openingsfeest. Het ging die avond wel bijna mis. Een gefrustreerde uitsmijter en gemotiveerde snowboarders kunnen wel eens botsen. Gelukkig konden de mannen aan de Franse politie alles uitleggen en dat voorkwam waarschijnlijk een paar nachtjes staatshotel voor Anthony.

Er waren gedurende de week diverse parksessies door SnowClash georganiseerd. Er werd hard gereden en er waren veel goede rijders uit de BeNeLux present. Iedere dag, zo tegen de middag zat de sfeer er al goed in. De rijders konden op een enthousiast publiek rekenen. De tricks kregen een extra dimensie toen er nog flink wat vuurwerk en rookbommen in het budget bleken te zitten.

Tussen de freestyle sessies en feestjes door viel er ook in Risoul een flinke bak sneeuw. De eerder gespotte hellingen konden dus ook nog gehiked worden. Alle ingrediënten voor een goede team trip waren ruimschoots aanwezig. SnowClash bedankt!

Check de website van Snowbite voor meer info over hun trips, parties en evenementen.

 van