22-11-2018 - Snowboarden, Nieuws

LibTech Travis Rice Collection

Opgericht door Mike Olson en Pete Saari in 1986. Mike Olson bouwde zijn eerste snowboard in 1977 en startte hetzelfde jaar met Mervin Manufacturing. Ze zijn de bedenkers van de populaire Magne-Traction technologie, waarbij de kanten van het board een gekartelde vorm hebben. Deze technologie geeft meer controle over je board.

Ze introduceerden de wereldberoemde Skate Banana in 2007, een van de eerste échte rockers op de markt. Deze banaan-technologie zorgde voor een dankbare revolutie en sindsdien kon LibTech deze technologie verfijnen en perfectioneren. Inmiddels heeft LibTech meerdere hybride varianten aan hun collectie toegevoegd. Bijvoorbeeld de C2X hybride cambertechnologie, met een kortere rocker tussen je voeten en verlengde camber onder je voeten voor meer controle en stabiliteit in het allmountain-terrein.

Of de C2E hybride camber, de easy going variant met elliptische camber onder je voeten en rocker daar tussen. Deze freestyle variant is een verfijnde combinatie tussen de originele banana rocker en de C2X-variant. Ideaal voor in de poeder.

LibTech heeft duurzaamheid en eco friendly productie heel hoog in het vaandel staan. Mike Olson kwam al op het idee om het giftige ABS plastic te vervangen door recyclebaar polyetheen, nog voordat Mervin Manufacturing een btw-nummer had. Het merk steunt op de pijlers innovatie, eco friendly, teamrijders, artists en crafts men. De prototypes liggen vierentwintig uur na ontwerp al in de sneeuw voor de eerste test runs.

Travis Rice is de teamrijder met de meeste pro models. Zo is er o.a. een T. Rice Pro, een T. Ripper voor de kids, een Travis Rice Goldmember en een hele dure Climax. Nieuw dit jaar is de Travis Rice Orca, een kort board dat het verrassend goed doet, ook bij wat zwaardere rijders.

 van