08-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Liv Cycling debuteert als exclusief hoofdsponsor van Liv Racing en onthult nieuwe kit

Liv Racing, voorheen CCC-Liv, toont haar nieuwe outfit aanstaande zondag (10 januari) voor de eerste maal in wedstrijdverband. Aanwinst Lotte Kopecky strijdt die dag op het nationaal kampioenschap veldrijden voor de Belgische titel. Het UCI Women’s WorldTeam, met Liv Cycling als exclusieve hoofd- en naamsponsor, heeft gekozen voor een auberginepaarse kit. Deze is ontworpen door Liv en gemaakt door CUORE of Switzerland.

“Zondag is het moment suprême: mijn debuut voor Liv Racing. Dat betekent voor de eerste maal in wedstrijdverband op m’n nieuwe Brava Advanced in combinatie met de nieuwe kit”, zegt Lotte Kopecky van Liv Racing. “Het design is prachtig: stijlvol, clean, herkenbaar.”

Verbonden met vrouwenwielrennen

De sponsoring van Liv Racing is één van de manieren waarop Liv laat zien nauw verbonden te zijn met het vrouwenwielrennen. Liv ondersteunt vrouwen van alle niveaus en met uiteenlopende achtergronden bij al hun doelen in de wielersport. Voor Liv telt zowel de eerste fietservaring als het creëren van kansen voor vrouwen die professional willen worden.

Het ontwerp van de nieuwe Liv Racing-kit is gebaseerd op de kracht en het doorzettingsvermogen van vrouwen die de kleding dragen. Op het shirt prijkt prominent een bloem. Deze is gedurfd gepositioneerd en geeft het ontwerp tegelijkertijd een vrouwelijke touch. De bloem vertegenwoordigt alle fietsende vrouwen en is een subtiel eerbetoon aan het werk van Liv-oprichter Bonnie Tu. In haar visie staan de deuren van de wielersport voor alle vrouwen wagenwijd open. 

“We zijn ongelooflijk trots dat we de rensters van Liv Racing mogen ondersteunen. Liv zet zich in om meer gelijkheid te bewerkstelligen en nieuwe mogelijkheden te creëren voor vrouwen in het professionele wielrennen”, aldus Bonnie Tu, Liv-oprichter en tevens voorzitter van de Giant Group. Daaronder vallen de merken Giant, Liv, Momentum en CADEX.

“Bij het ontwerpen van de kit stelden was ons als doel om iets te creëren dat zich zou onderscheiden van het peloton en het verleden. Deze outfit is gemaakt op dezelfde manier als waarop we fietsen ontwerpen: voor vrouwen, door vrouwen. Op het shirt geen muurbloempje dat verlegen aan de zijkant staat. De bloem symboliseert juist de kracht en ervaring van ons team. Ze verdient respect en bewondering, net als de rensters die de outfit dragen.”

Kwaliteit van CUORE

Liv Racing beschikt over een reeks topproducten van CUORE. Ze zijn gemaakt van de beste materialen ter wereld. Dit om voor klinkende prestaties te zorgen, bescherming tegen de elementen te bieden en de lichaamstemperatuur zo goed mogelijk te reguleren. In deze kleding gedijen de rensters optimaal onder alle omstandigheden die in de WorldTour-wedstrijden en andere koersen voorbijkomen.

“CUORE heeft een geschiedenis van 30 jaar in het ondersteunen van allerlei geledingen in het prof- en amateurpeloton. De kit van Liv Racing is ontworpen om te presteren op het hoogste niveau en onder alle veeleisende omstandigheden die de rensters tijdens de WorldTour ervaren”, zegt Chris Munro, chief operating officer van CUORE of Switzerland, Inc. “Het design dat Liv voor de kit heeft gemaakt, zorgt voor een frisse, inspirerende en positieve uitstraling in het peloton. De kleding biedt de perfecte combinatie tussen functionaliteit en looks. We zijn ongelooflijk trots om bij te dragen aan het succes van de Liv Racing-rensters.”

Lotte Kopecky rijdt zondag op het Belgisch kampioenschap veldrijden op de Liv Brava Advanced Pro, een prestatiegerichte cyclocrosser van carbon. Deze fiets is gemaakt voor wedstrijden op het hoogste niveau. Hij is wendbaar, zorgt voor maximale accelaratie en biedt daarmee prettige rijeigenschappen. 

Trainingskampen

Liv Racing is in volle voorbereiding op het volgende wegseizoen. De WorldTour-ploegt heeft de komende tijd twee trainingskampen op het programma staan. De eerste in januari, de tweede in februari. De eerste wegwedstrijd van het seizoen is de Vuelta CV Feminas (18-21 februari). Het team treft alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in verband met COVID-19 en verblijft in een teambubbel gedurende beide kampen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Liv Racing.

 van