10-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws

LIV CYCLING INTRODUCEERT INTRIGUE 29 TRAIL BIKE SERIES

Met de Intrigue 29 heeft Liv Cycling vandaag haar eerste 29’er trailfiets op de markt gebracht. De Intrigue 29 heeft een verstelbare framegeometrie, Maestro-vering en 29-inch Boost-wielset met tubeless banden. Daarmee is de fiets een behendige klimmer die bovendien veel controle in de afdalingen biedt. De Intrigue 29 draagt bij aan Liv’s doel om meer vrouwen op de fiets te krijgen. “De Intrigue 29 is ontworpen als een prestatiegerichte, veelzijdige all-mountain trailfiets die met gemak technische singletracks en uitdagende terreinen aankan”, zegt Ludi Scholz, offroad categoriemanager van Liv. “De Intrigue 29 is uitgerust met 29-inch wielen en een flip-chip. Daarmee kunnen bikers snel de geometrie van de fiets aanpassen, zodat deze is afgestemd op de rijstijl en omgeving waar ze fietsen. Dit maakt de fiets geschikt om overal te klimmen en rijden.” De flip-chip biedt de flexibiliteit om kleine aanpassingen aan de framegeometrie te maken. Deze technologie is ingebouwd in de rocker-arm die gemaakt is van Advanced Forged Composite. Er zijn twee posities mogelijk. Afhankelijk van hun voorkeur kiezen bikers uit een hoge of lage stand. Daarmee worden de hoeken van de balhoofd- en zitbuis steiler of juist luier en de hoogte van het bottom bracket hoger of lager. 

De twee posities zorgen voor verschillend rijgedrag. In de hoge positie is er sprake van een steilere balhoofdbuis- en zadelbuishoek. Dat resulteert in een snellere handling en een competitieve houding voor als het op klimmen aankomt. Het hogere bottom bracket creëert meer ruimte voor de pedalen, wat handig is op terrein met rotsen en boomwortels. De pedalen raken de grond niet of minder snel. De hoge positie is bovendien ideaal voor als er strak ingestuurd moet worden op technische parcoursen. In de lage stand is de hoogte van het bottom bracket lager en zijn de balhoofd- en zadelbuishoek luier. Het zwaartepunt van de fiets verlaagt en het voorwiel schuift iets op naar voren. Deze positie zorgt voor meer stabiliteit bij hogere snelheid en vergroot het vertrouwen op steiler terrein. Het frame en de vering van de Intrigue 29 zijn ontwikkeld volgens Liv’s 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function). Bij 3F draait het allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen wereldwijd. Liv weet daardoor precies hoe de framegeometrie moet zijn om een optimale zithouding te creëren waarin vrouwen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt kunnen. Bovendien is de vering specifiek op vrouwen afgestemd voor zo goed mogelijke prestaties en ervaringen. Dit brengt meer tractie, controle en vertrouwen. Bij de ontwikkeling heeft Liv ondersteuning gehad van componentenpartners, atleten en profs en hun begeleiding. 

Wendbaar

De Intrigue 29 is voorzien van de hoogaangeschreven Maestro-veringtechnologie van Giant. Deze heeft een ultralichte, stijve Advanced Forged Composite rocker-arm en een trunnion-mount demper. Achter is de veerweg 125 millimeter, van voren 140 millimeter. Liv biedt verbeterde trap- en remefficiëntie, waardoor hij wendbaar is op technische beklimmingen en stabiel is in listige afdalingen. 

Geen compromis

De voorste framedriehoek en achterbrug zijn gemaakt van ALUXX SL. Dat zorgt voor de best denkbare verhouding tussen sterkte en gewicht. De gebruikte lastechnologie is van het hoogste niveau voor optimale rijkwaliteit. De Intrigue 29-modellen zijn uitgerust met een 1×12-aandrijflijn, hydraulische schijfremmen, een dropper seatpost, nieuwe en verbeterde onderbuis- en achtervorkbeschermers en Liv’s nieuwe Sylvia-zadel. 

Prestaties en bediening

De Intrigue 29 heeft een Overdrive-stuurbuis met oversized balhoofdlagers (1 1/2″ onder en 1 1/8″ boven) en een taps toelopende buisvorm. Dat zorgt voor extra stuurstijfheid en betere prestaties. De 29-inch wielen van de fiets hebben Boost-naven voor stijvere wielprestaties, extra ruimte voor bredere banden (tot 2,5 inch) en verbeterde wegligging. Bovendien zijn de Intrigue 29-modellen voorzien van tubeless wielsets en banden. Dat levert meer tractie en verkleint het risico op lekke banden. De Intrigue 29 is vanaf deze zomer wereldwijd leverbaar.

Meer info hier.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van