07-06-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Liv Women’s Event

Wat als je nog nooit op een racefiets of mountainbike hebt gereden of een duwtje in de rug wel kunt gebruiken? Het Liv Women’s Event is dan een ideale plek. Afgelopen zaterdag (2 juni), tijdens de eerste editie van deze wieler- en mountainbikehappening, kregen honderd fietsende vrouwen een pak tips. En daar bleef het niet bij: uiteraard sprongen de sportievelingen op de fiets voor een rit. Een verslag.

Club Pelikaan in Apeldoorn is zaterdag de magneet voor fietsende vrouwen uit het hele land. Met goede koffie – geen koffie, geen fietsrit… – en een healthy snack worden zij ontvangen. Sommigen kleden zich ter plekke om, anderen komen al in wielerkloffie naar deze geweldige fietslocatie, midden op de Veluwe. Voor alle deelnemers, beginners en gevorderden, lonkt een ritje op de testfietsen van Liv. Zowel racefietsen als mountainbikes staan uitdagend te wachten op een tijdelijk baasje.

Wie niet met de Liv-fietsen bezig is, kijkt wel om zich heen. Het gezelschap is er eentje waar je u tegen zegt: uit alle windstreken zijn er bekende sporters naar het evenement gekomen. Fietssters herkennen meteen de gezichten van Marit Bouwmeester (wereldkampioene, Europees kampioene en olympisch kampioene zeilen), Nicolien Sauerbreij (olympische kampioene snowboarden), Lilian de Geus (olympisch surfster) en Rutger Tijssen (schaatscoach van vele olympiërs). Special guest is Ireen Wüst, die vanwege haar successen tijdens de Winterspelen in het zonnetje wordt gezet; ze krijgt een gouden helm cadeau.

Onder aanvoering van deze en andere Liv-ambassadeurs – er zijn ook vertegenwoordigers van Giant Stores van de partij – gaan de vrouwen ’s ochtends op pad. De zogeheten Bike & Learn biedt veel: de fietssters krijgen de mooiste wielerplekken van Apeldoorn en omgeving te zien. En bovenal steken ze er wat van op. De aanvoerders van de verschillende groepen delen hun ervaringen en tips. Met als doel dat die ene bocht net wat vloeiender loopt, het rijden in een waaier voordeel oplevert en het beklimmen van de taaie helling gemakkelijker gaat. Ook de voorbereiding komt aan bod. Want wat eet je nou? En wat neem je aan uitrusting mee?

Liv giant cycling event nederland

Ook na terugkomst volgen de deelnemers het programma van echte sporters. Op tafel staan gezonde smoothies van mango, munt, ananas en spinazie klaar. Direct na de inspanning begint immers het herstel… Vervolgens hebben de fietsvrouwen de mogelijkheid om zich op te frissen en te genieten van de lunch: huisgemaakte soep, een wrap en vegasalade. Daar laat de fietssport zich meteen van zijn sociale kant zien: iedereen deelt de ervaringen van Bike & Learn. Starters vertellen de stoere mountainbikers over hun belevenissen en andersom. Voor een foto met de Liv-ambassadeurs is ook alle tijd.

In de middag zijn er verschillende workshops. De onderwerpen lopen uiteen van yoga en voeding tot training en verzorging. Er komen allerlei vragen aan bod. Wat kan je doen om sneller te worden? Hoe werkt dat nou met cadans en frequenties? Maar ook: hoe kan je na een pittig fietsritje je spieren weer losmaken? Wat eet je tijdens een duurtraining? Welke benodigdheden zijn onmisbaar? De workshops leveren de deelnemers heel wat bouwstenen op. Bouwstenen waarmee de fietsvrouwen nog meer vorm kunnen geven aan hun fiets hobby. We zijn benieuwd waar iedereen over een tijdje staat!

Meer informatie over de product van Liv is te vinden op de website.


Wil jij het laatste nieuws, reviews, routes, producten en tips en tricks thuis lezen? Word dan voor het gemak abonnee op Wielrenblad. Nabestellen van Wielrenblad kan in de webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad zijn ook altijd verkrijgbaar in onze Soul Kiosk App. Natuurlijk kan je Wielrenblad ook volgen op Facebook of Instagram.

 van