19-06-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Liv introduceert de nieuwe Langma-Range

Liv introduceert met de nieuwe Langma-Range het summum op racegebied. De derde generatie van Liv’s prestatiegerichte racefiets biedt een geoptimaliseerd frame en voorziet in een lager gewicht, superieure aerodynamica en verbeterde efficiëntie.

Liv, het merk dat zich inzet om meer vrouwen op de fiets te krijgen, lanceert vandaag het nieuwe Langma-assortiment. Het betreft de derde generatie van deze allround racefiets, die gericht is op race-minded vrouwen en zich leent voor beklimmingen, afdalingen en alles wat daartussenin zit. De brede inzet is te danken aan diverse updates, waaronder verlaging van het gewicht, geoptimaliseerde aerodynamica en een verbeterde verhouding tussen stijfheid en gewicht.

De compleet nieuwe Langma Advanced SL is 123 gram lichter dan haar voorganger. Ondanks deze aanzienlijke gewichtsbesparing liggen de trapstijfheid en torsiestijfheid juist 2,5% en 6,75% hoger. Dat resulteert in een verbeterde stijfheid-gewichtsverhouding van 11,98%. Daarnaast zorgen verbeteringen in de carbontechnologie, buisvormgeving en interne kabelgeleiding, tezamen met een opnieuw ontworpen stuur, stuurpen en WheelSystem, voor een toename van 12,57 watt in aerodynamische efficiëntie. Dit geldt specifiek voor het topmodel uit de serie, de Langma Advanced SL 0. Deze verbeteringen maken een significant verschil in wedstrijden, of het nu op het hoogste niveau is of in een lokale koers.

“Bij Liv helpen we het vrouwenwielrennen naar een hoger niveau dankzij fietsen die compromisloze prestaties leveren. De nieuwe Langma is ontworpen voor diegenen die in trainingen grenzen willen verleggen en in koers mee willen strijden om de zege. Deze fiets is niet zomaar een nieuwe fiets; de Langma laat zien dat de mogelijkheden verder reiken dan tot dusver voor mogelijk werd geacht”, zegt Cassondra Spring, Global Brand Manager bij Liv Cycling.

Het nieuwe Langma-assortiment bestaat uit drie series: de Langma Advanced SL, Langma Advanced Pro en Langma Advanced. Alle modellen zijn ontwikkeld, ontworpen en getest door het Liv-team van productontwikkelaars en ontwerpers én door atleten. Zo hebben de vrouwen van het WorldTeam van Liv AlUla Jayco hun steentje bijgedragen.

De nieuwe Langma Advanced SL maakt haar debuut bij Liv AlUla Jayco in de Giro d’Italia Women. Daarna stappen de rensters op deze nieuwe fiets in de Tour de France Femmes avec Zwift. Liv is hoofdsponsor van deze Franse, fameuze etappewedstrijd en tevens sponsor van de witte trui voor beste jongere in het algemeen klassement.

“Ik heb met tevredenheid op eerdere generaties van de Langma gereden, maar dit nieuwste model is echt uitzonderlijk”, zegt Spaans kampioene Mavi García van Liv AlUla Jayco. “De nieuwe Langma geeft me ongekend veel vertrouwen en boost de prestaties, van start tot finish. Dankzij het geavanceerde ontwerp en de nieuwste technologie kom ik verder en kan ik voor het hoogst haalbare gaan in de Tour de France Femmes avec Zwift. Ik ben ervan overtuigd dat deze fiets me de voorsprong kan geven die nodig is om succesvol te zijn op het uitdagende parcours van dit jaar.”

De Langma Advanced Pro- en Langma Advanced-series bieden dezelfde ontwerpvoordelen als de Advanced SL, maar zijn specifiek geoptimaliseerd voor een breder scala aan rijders en rijomstandigheden. De Langma Advanced Pro is de ideale keuze voor rijders die topprestaties willen combineren met een veelzijdige rijervaring. De Langma Advanced biedt dezelfde superieure rijprestaties en comfort in een aantrekkelijk pakket voor dagelijks gebruik.

Geïntegreerd ontwerp 

De frameset, wielen, cockpit en andere belangrijke details van de nieuwe Langma-range zijn gezamenlijk ontworpen, ontwikkeld en getest. Ze functioneren als één systeem.

De nieuwe cockpit van de Langma Advanced SL- en Advanced Pro-modellen heeft een OverDrive Aero-stuurbuis voor verbeterde controle en precisie. De setup omvat daarnaast de herontworpen Giant Contact SLR/SL AeroLight-stuurpen en het nieuwe Liv Contact SLR/SL-stuur met interne kabelgeleiding. De gecombineerde topcap, kabels en spacers zorgen voor een aerodynamische, cleane en gebruiksvriendelijkere setup. Er is immers meer flexibiliteit qua afstelling en het onderhoud is gemakkelijker door zijn toegankelijke karakter.

Het Langma-assortiment biedt verschillende zadelpensystemen die op maat gemaakt zijn voor de diverse rijbehoeften. Zo heeft de Langma Advanced SL-serie nu een geïntegreerde zadelpen, speciaal ontworpen voor wielrensters. Dit geavanceerde ontwerp verlaagt het gewicht, verbetert de aerodynamische prestaties en komt het rijgedrag ten goede. De Langma Advanced Pro- en Advanced-series zijn uitgerust met een eigen zadelpenontwerp dat een balans biedt tussen een laag gewicht, aerodynamische prestaties en compliance. Daarbij is het eenvoudig om dit zadel te monteren en af te stellen.

Het hele Langma-assortiment is uitgerust met WheelSystems van CADEX en Giant. Deze wielsets bieden een balans tussen efficiëntie, controle en algehele aerodynamica. Zowel voor als achter is er voldoende ruimte voor banden tot 33 millimeter.

Vermogensefficiëntie

De nieuwe Langma-range biedt meer trap- en torsiestijfheid dan de vorige generatie. Dit komt door gebruik van gepatenteerd carbonmateriaal dat Liv in haar eigen productiefaciliteit heeft geweven. Er zijn niet meer carbonvellen aangebracht dan nodig en de vellen die gebruikt zijn, zijn heel nauwkeurig op maat gesneden. Daardoor is het frame zonder dat dit ten koste gaat van de stijfheid en aerodynamica. De meeste winst qua stijfheid is geboekt ter hoogte van de balhoofdbuis, onderbuis en trapas. Het resultaat is een compromisloze racefiets die explosief accelereert en betrouwbare trapstijfheid levert.

Verbeterde aerodynamica

Alle buisvormen zijn ontworpen en ontwikkeld met behulp van Computational Fluid Dynamics- modellering en windtunneltests. Dit om er zeker van te zijn dat de luchtweerstand lager is bij wind vanuit verschillende richtingen. Het geheel, van frame tot vork en van cockpit tot WheelSystem, is verfijnd in de GST-windtunnel in het Duitse Immenstaad aan de hand van een test met een windsnelheid van 40 kilometer per uur en een dynamische paspop.

Alle modellen in het nieuwe Langma-assortiment zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L. In de Benelux voert Liv de volgende modellen:

  • Langma Advanced SL 0 (adviesprijs € 12.499)
  • Langma Advanced SL 1 (adviesprijs € 8.399)
  • Langma Advanced Pro 0 (adviesprijs € 6.499)
  • Langma Advanced Pro 1 AXS (adviesprijs € 5.099)
  • Langma Advanced Pro 1 Di2 (adviesprijs € 4.899)
  • Langma Advanced 0 (adviesprijs € 3.999)
  • Langma Advanced 1 (adviesprijs € 3.499)
  • Langma Advanced 2 (adviesprijs € 2.799)

Meer informatie is te vinden op www.liv-cycling.com/nl/langma

 van