Liv vernieuwt haar Embolden E+

Liv, het fietsmerk dat zich specifiek op vrouwen richt, heeft haar Embolden E+ vernieuwd. Deze full suspension e-mountainbike maakt technisch uitdagende ritten nog leuker en toegankelijk voor meer mensen. 

“De Embolden E+ is ontworpen om fietsers verder te brengen. Je kunt hiermee trails bedwingen die voorheen misschien een brug te ver waren”, zegt Cassandra Chou, Liv Global E-bike Category Manager. “De vernieuwde e-mountainbike biedt een enorm bereik en een krachtige motor en maakt het mountainbiken en toeren nog leuker.”

Liv Embolden E+

In de showrooms van tweewielerwinkels in Nederland en België staat de Embolden E+ 2. Deze e-mountainbike met een verkoopprijs van 4199 euro, heeft een verende voorvork met 140 millimeter veerweg. Dat is 10 millimeter meer dan bij de vorige generatie. De grotere veerweg geeft meer controle en maakt het klimmen op ruwe ondergrond gemakkelijker. De Flexpoint-vering achter heeft een single-pivot ontwerp dat zich kenmerkt als licht en duurzaam. Het systeem biedt 125 millimeter veerweg, 5 millimeter meer dan voorheen. Je bent zo verzekerd van schokabsorptie op de meest oneffen paden.

De frames zijn gemaakt van state-of-the-art, licht 6061 aluminium dat de beste verhouding tussen sterkte en gewicht biedt. Bij het frame-ontwerp is werk gemaakt van interne kabelgeleiding en gestreefd naar veelzijdigheid. Het frame heeft bijvoorbeeld spatbordbevestigingen en is compatibel met een drager. Dat maakt de Embolden E+ 2 geschikt voor elk type avontuur.

Liv Embolden E+

Op het stuur zit, binnen handbereik, de RideControl Dash Control Unit. Hiermee bedien je de ondersteuning. Daarbij biedt deze unit een display waarop je in één oogopslag de belangrijkste ritgegevens afleest. Via de RideControl Dash Control Unit schakel je Walk Assist in, voor als je met de fiets aan de hand loopt. De unit voorziet tevens in een USB-poort, zodat je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen.

Krachtige rijervaring

De Embolden E+ 2 is uitgerust met de compacte en stille SyncDrive Sport 2. Deze middenmotor is in samenwerking met Yamaha ontwikkeld en heeft een maximum koppel van 75 Nm, een verhoging van 5 Nm in vergelijking met de vorige uitvoering. De SyncDrive Sport 2 levert een maximale ondersteuningsratio van 400 procent, wat inhoudt dat je trapkracht met een factor vier kan worden vermenigvuldigd. De motor reageert telkens krachtig, zelfs bij lage snelheden. 

Liv Embolden E+

Je kunt zelf kiezen voor de gewenste ondersteuningsmodus of je schakelt Smart Assist in. In die stand bepaalt de technologie aan de hand van sensoren automatisch hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Smart Assist verhoogt bovendien de accu-efficiëntie. De Embolden E+ 2 heeft een EnergyPak Smart 625-accu. Daarmee heb je een gemiddeld bereik van 50 tot 100 kilometer en rijd je maximaal 180 kilometer.

Klik hier voor meer informatie over de Embolden E+!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van