08-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Livigno: de mountainbike-hoofdstad van Italië

Met in totaal 3.200 km aan routes en de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines, is Livigno (Italië, Lombardije) ‘the place to be’ voor bikers. Voor wie ook nog de BikePass aanschaft, zijn de mogelijkheden oneindig. Met de BikePass, verkrijgbaar per dag of voor meerdere dagen, kan de fiets namelijk meegenomen worden in de lift. Gasten die tijdens de BikePass Free weken, eind juni en eind september, minimaal drie nachten in een van de partner-hotels of zeven nachten in een aangesloten appartement verblijven, ontvangen de BikePass gratis.

Livigno: de mountainbike-hoofdstad van Italië

Met twee biketerreinen, een Bike Skill Center, diverse fietsverhuurbedrijven en uitgebreide service voor mountainbikegasten is Livigno dé plek om deze zomer een actieve vakantie te beleven. Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000 in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle en uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. Met de aanschaf van de BikePass (dagprijs € 37,- tot € 141,- voor zes dagen) waarbij de fiets kan worden meegenomen in de lift, zijn de mogelijkheden ongelimiteerd.

 

Freeriden

Op de Mottolino Fun Mountain starten 13 routes in drie verschillende moeilijkheidsgraden voor downhill en freeride fans. Ook de populaire ‘Flow trails’ en een ‘jump area’ zijn hier te vinden. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in de ‘North Shore Area’ met hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat meer trucs wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek. In het Carosello 3000 Mountain Park vinden mountainbikers 25 km aan trails voor beginners tot experts.

Livigno- de mountainbike-hoofdstad van Italië 2

On road

Wie zich liever op geasfalteerde wegen begeeft, volgt de mooi aangelegde fietspaden in de vallei of beklimt voor meer uitdaging bergpassen als Stelvio, Gavia, Mortirolo en Bernina. Alle routes zijn te volgen via het GPS-systeem Bike Tours & Track. Maar op pad met een gids of een professionele freeride instructeur behoort ook tot de mogelijkheden.

BikePass Free

Wie tot 23 juni of tussen 16 september en 1 oktober minimaal drie nachten in een van de partner-hotels of zeven nachten in een van de aangesloten appartementen verblijft, ontvangt de BikePass gratis. Daarnaast profiteren gasten die in een van de 26 bikehotels of appartementen de hele zomer van speciale voordelen, zoals het bijwonen van workshops, was service voor zowel fietsen als kleding en korting bij bikewinkels.

Livigno- de mountainbike-hoofdstad van Italië 3

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van