08-07-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Livigno: paradijs voor vakantie op twee wielen

Actie en ontspanning zijn de elementen voor een fietsvakantie in Little Tibet

Den Haag, 8 juli 2019
Voor sporters is Livigno al jaren dé vakantiebestemming, niet voor niets wordt het ‘De Sportschool van de Alpen’ genoemd. Maar voor recreatieve fietsers is het in dit Noord-Italiaanse bergdorp ook een paradijs met een enorm aanbod aan fietspaden, gekwalificeerde gidsen, een weekagenda vol activiteiten en een adembenemend panorama. Dit maakt Livigno tot de ideale bestemming voor een vakantie op twee wielen. En wellness centrum Aquagranda biedt de nodige ontspanning na de sportieve prestaties van de fietsers.

Dankzij de Livigno Bike Pass kunnen fietsers gebruik maken van de skiliften naar diverse fietspaden. De nieuwe pas van deze zomer biedt ook toegang tot verschillende hellingen en afdalingen naar het Bike Park. De gekwalificeerde instructeurs en gidsen van het Bike Skill Center zijn beschikbaar voor alle fietsfanaten en het wekelijkse programma staat vol gepland met allerlei activiteiten: van cross-country tot flow-country en van steile hellingen tot snelle afdalingen.

Livigno

Mottolino Bike Centrum, Corsello 3.000 Mountainpark en Sitas Mountain Area
Vanaf 8 juni tot 29 september is het Mottolino Bike centrum geopend, een van de hoogste fietsparken van heel Europa. De 14 paden, 3 verschillende niveaus en verschillende faciliteiten zijn uitdagend voor iedere fietser, van beginner tot expert. Er is een ‘Jump Area’, de ‘North Shore Route’ door het bos met hangende bruggen en houten paden, een ‘Slopestyle pad’ waar professionals hun skills kunnen testen en genoeg oefenmateriaal voor beginners die graag tricks en jumps willen leren. Mountainbikers kunnen ook gebruik maken van de enorme fietsgebieden van meer dan 50 km variërend van het ‘Roller Coaster Pad’ met een sensationeel uitzicht over het meer van Livigno tot de supersnelle ‘H-Dream’ waar experts gelanceerd worden met een snelheid van 70 kilometer per uur. Het nieuwste pad deze zomer is de ‘Bomb Trail’: een mountainbikeroute van 2.7 kilometer en 407 hoogtemeters. Het pad is handmatig aangelegd en biedt zowel een uitdagende route over stenen als een prachtig uitzicht op de natuur en de bergen.

E-bike vriendelijk Livigno
Livigno is al jaren bekend met de e-bikes en wil graag het avontuur op twee wielen voor iedereen toegankelijk maken. Verschillende winkels in het dorp verhuren deze fietsen en er bevinden zich diverse oplaadpunten in het dorp. Naast georganiseerde excursies kunnen e-bikers kiezen tussen verschillende fietsroutes op ieder niveau, speciaal ontwikkeld voor de e-bike. Voor de sportieve gasten, met zowel e-bikes als ‘gewone’ fietsen, zijn er speciale bike hotels en appartementen die maatwerk vakantie bieden en specifiek inspelen op de behoeften van fietsers. Zo zijn er fietsworkshops met de daarvoor benodigde equipment en is er een dagelijkse wasmachine service. Bezoekers die bij een speciale fiets accommodatie overnachten profiteren van 14 tot 29 september van de Bike Pass Free. Deze promotie biedt gratis toegang tot de skiliften naar verschillende fietspaden, geplande fietsroutes en het Bike Park. De gasten kunnen daarnaast gebruik maken van gekwalificeerde gidsen en hun bagage met toezicht achterlaten.

Zomer in Aquagranda
Na een lange dag fietsen biedt Aquagranda, één van de grootste en hoogstgelegen wellness centra van Europa, de sporters hun welverdiende rust met faciliteiten als: verschillende sauna’s, scrubs, Turkse stoombaden, zoutwaterbaden en meditatie onder het sterrenlicht van San Lorenzo. Er vinden verschillende evenementen plaats waaronder thema-avonden waar sfeer, muziek, eten en wellness worden gekoppeld aan een werelddeel. Naast wellness evenementen organiseert Aquagranda ook sportieve activiteiten, bijvoorbeeld de zesbaanse atletiekwedstrijd in de Run & Play area in het hartje van de adembenemende Italiaanse Alpen.

Livigno

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Up/Down!

 

 van