05-11-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Lizard Skins Frame Protect: goed beschermt?

Waar kijken we naar? 

De Lizard Skins Frame Protect is misschien wel de beste investering voor het waardebehoud van je bike. 

Waarom is dit tof? 

Deze framebeschermer, want dat is het, bestaat uit een doorzichtige set van stickers die je op je frame kunt plakken. Wanneer netjes aangebracht, zie je hier niet veel meer van en blijven alle bestickerde delen vrij van steenslag, schuurplekken of andere lelijkheid ontstaan door gebruik. Niet alleen blijft je bike er daardoor beter uitzien, ook wanneer je ‘m van de hand wilt doen zul je er een betere prijs voor kunnen krijgen. En dat voor een paar tientjes. 

Wat vonden wij ervan? 

De Lizard Skins Frame Protect set bestaat uit verschillende stickers in diverse formaten. Elke sticker is bedoeld voor een specifieke plek, dus er zijn verschillende skins voor de boven- en onderbuis, chainstay et cetera. Voor het aanbrengen van Lizard Skins Frame Protect maak je je fiets eerst echt helemaal schoon, heb je een aluminium bike dan zet je die een dagje eerder binnen, zodat deze op kamertemperatuur is. Zoek de verschillende stickers uit en zorg dat je precies weet welke je waar gaat plakken en het allerbelangrijkste: neem de tijd. Zeker wanneer je zoals wij de complete kit gaat plakken, dit kost echt wel een uur wil je dit netjes doen. Netjes wil zeggen, strak, recht en zonder luchtbellen. Tip: toch een luchtbel die je er echt niet uit krijgt? Prik er een klein gaatje in en druk met je vingers de lucht eruit. Eenmaal mooi geplakt zie je amper dat er een sticker op zit. De laag heeft bij ons ook gedurende het droge en stoffige voorjaar niet losgelaten. Het liefste breng je dit natuurlijk aan op je splinternieuwe bakkie, maar uiteraard kun je eveneens een reeds gebruikte bike beschermen tegen verdere beschadigingen. Er zijn verschillende sets van de Lizard Skins Frame Protect te koop, dus check vooraf welke delen je graag wil beschermen. 

Voor wie is de Lizard Skins Frame Protect? 

Voor iedereen die zijn fiets graag mooi houdt en er het maximale voor willen vangen wanneer hij of zij hem doorverkoopt.  

Meer info? Klik hier!


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van