16-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Londen wil fietsen veiliger maken

Transport for London heeft een plan onthuld dat fietsen in de hoofdstad veiliger moet maken. Het zogeheten Cycle Safety Action Plan moet het gevaar van vrachtwagens in de toekomst beperken en daarnaast zal er ook ruimschoots aandacht zijn voor vaardigheidstrainingen voor fietsende volwassenen.

In diverse video’s hebben we kunnen zien dat de veiligheid van fietsers zeker voor verbetering vatbaar is en wellicht kunnen deze nieuwe plannen hier aan bijdragen. Voor meer informatie over het Cycle Safety Action Plan kun je even een uitgebreid artikel op de website van Bikeradar bekijken.

[youtube id=”GXNU-zQVw90″]

Het Britse televisieprogramma Top Gear heeft ook al eens aandacht aan dit item besteed. In haar laatste uitzending heeft men een aantal controversiële clips over de relatie tussen automobilisten en fietsers uitgezonden. Jeremy Clarkson en James Bay trokken er zelf op uit met de fiets en concludeerden dat automobilisten over het algemeen bijzonder vriendelijk waren in het Britse verkeer. Over de fietsers bleken ze iets minder enthousiast, zoals bleek uit een aantal filmpjes. Deze kun je nog even bekijken in een artikel dat we eerder met jullie deelden.

 van