09-06-2016 - Surfen, Nieuws

Longboarden, Shortboarden of het beste van twee werelden?

Surfers staan vaak voor het dilemma ‘ga ik shortboarden of longboard?’ Wil ik de meest radicale tricks uit mijn board halen of ga ik voor die hangfive en cruise ik relaxed op de golven? Maar wat nou als ik dit allebei wil op één board? 

Vaak ligt de keuze voor surfers of bij het shortboarden of bij het longboarden, op competitief niveau wordt er meestal een tweedeling gemaakt tussen short en longboarden. Maar hoe zit het dan met het fantastische middensegment van surfboards? Het deel dat shortboarden met longboarden verbind. Beau Young laat in de onderstaande video zien hoe het is om deze gulden middenweg te bewandelen op zijn Wombat Mark ll.

Het board waar Beau Young in het filmpje op surft heeft de eigenschappen van zowel een longboard als een shortboard. De neus is breed genoeg om meer gewicht te dragen, dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een hangfive op dit board uit te voeren, hiernaast geeft deze shape het board bijzonder veel volume waardoor het board in mindere omstandigheden ook nog goed te surfen is, omdat het board in de tail nog redelijk nauw afloopt behoudt het de mogelijkheid om makkelijk turns te zetten. Zeker in Nederland kan een board als dit gebruikt worden voor de meeste omstandigheden die de Noordzee te bieden heeft.

 van