22-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Lucy Charles-Barclay tekent bij CUBE

Lucy Charles-Barclay tilt haar triatloncarrière naar een hoger niveau en tekent voor meerdere jaren een sponsorcontract bij CUBE. Lucy heeft al vele podiumplekken weten te bemachtigen, waaronder de Ironman World Championships, en kan niet wachten om geweldige prestaties neer te zetten met haar nieuwe CUBE Aerium C:68 en CUBE Litening C:68X.

In een poging om zijn triatlonsponsoring naar een hoger niveau te tillen, tekenen de Duitse fietsenfabrikant CUBE en drievoudige zilveren WK-medaillewinnares een meerjarig contract. 

Sinds haar debuut in de Ironman van Frankfurt en vooral sinds haar dominante optreden bij Challenge Roth, waar ze het veld van start tot finish leidde, is de Brit Lucy Charles-Barclay een bekend gezicht onder triatlonfans in Duitsland en de rest van de wereld.

Met ingang van komend seizoen, de drievoudige Challenge “The Championship” winnares (2017, 2018,2019), drievoudige Ironman winnares (2017, 2018, 2019) en drievoudig zilveren medaillewinnares op de Ironman Wereldkampioenschappen in Hawaï (2017, 2018, 2019) ) gaat rijden voor CUBE Bikes. Op slechts 27-jarige leeftijd heeft Lucy de beste jaren van haar triatloncarrière voor de boeg. Haar team zoekt de beste prestatieproducten voor haar om mee te werken terwijl ze haar sportieve en lifestyle-dromen blijft najagen.

“Er is geen twijfel over de efficiëntie en schoonheid van alles wat met CUBE te maken heeft, maar wat me het meest heeft geïnspireerd om bij dit team te komen, is de voortdurende zoektocht naar innovatie en verbeteringen. Ik ben in korte tijd enorm gegroeid en veranderd als atleet en alles wat ik zie bij CUBE bewijst dat het fietsmerk op een vergelijkbare reis is. CUBE toont het vertrouwen in mij om een van de vooraanstaande mensen te zijn deze reis in de triatlonwereld en ik vertrouw erop dat ze me zullen helpen de resultaten te behalen die we allemaal willen. Ik verheug me erop om de Aerium C:68 en Litening C: 68X, maar ook alle andere producten uit het assortiment te testen en samen te werken met het CUBE-team en partners om deze ongelooflijke fietsen nog beter te maken.” Zegt de 27-jarige Lucy.

Marcus Pürner, de oprichter en eigenaar van CUBE, ziet Lucy als de perfecte ambassadeur voor het nieuwe internationale sponsorportfolio. “Kona en Ironman Hawaii blijven enorm populaire evenementen in Duitsland. Onze atleten hebben daar de afgelopen jaren al ongelooflijke resultaten geboekt. We hebben de strategische beslissing genomen om onze sponsoractiviteiten in alle disciplines naar een nieuw niveau te tillen en Lucy voegt zich bij onze bestaande triatleten als een top kanshebber voor goud. Deze zet positioneert niet alleen ons triatlon-productportfolio als een benchmark-setter in aerodynamica, maar het betekent ook dat we onze klanten fietsen van topkwaliteit kunnen bieden die door de profs zelf zijn getest.”

Voor meer informatie over deze nieuwe samenwerking kan je terecht op de website van CUBE.

 van