18-11-2010 - Snowboarden, Nieuws

Lustrum Snow Safety Center.

 

 

Ter ere van haar vijfjarig bestaan organiseert het Snow Safety Center, in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging, een internationale informatiedag over buiten de piste skien en snowboarden. Dat is een groeiende trend in wintersport en daarbij vallen jaarlijks circa 100 doden in de Alpen. Het non-profit Snow Safety Center, dat zich inzet voor veilig en verantwoord off-piste skien en boarden, is er in geslaagd om op zondag 21 november de wereldberoemde Zwitser Werner Munter, de grondlegger van de moderne lawinekunde, naar SnowWorld Zoetermeer te halen. Munter komt niet meer zo vaak buiten de landsgrenzen, maar maakte voor deze unieke dag graag een uitzondering!

Werner Munter zal over de geschiedenis van de lawinekunde in de laatste 20 jaar vertellen en natuurlijk zal hij de geheimen van zijn wereldberoemde reductiemethode uit de doeken doen. Met deze methode wordt de kans om in een lawine terecht te komen een heel stuk kleiner.

 

Werner Munter

Verder zal een specialist van ‘s werelds beroemdste lawine-instituut, het SLF uit Davos, laten zien hoe zij onderzoek naar lawines doen.

De derde spreker is Manuel Genswein. Hij leidt in de hele wereld reddings- en pistediensten op en is een expert op het gebied van wat er moet gebeuren als het onverhoopt misgaat. Daarnaast gaan de leden van het Snow Safety Center in op hoe Nederlanders verantwoord off piste kunnen skien.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur – Ontvangst
10.00 uur – Opening door Rolf Westerhof, Snow Safety Center
10.15 uur – Werner Munter, Geschiedenis van de lawinekunde
11.15 uur – Manuel Genswein, Gouden regels in van het bergredden
12.15 uur – Lunch
13.30 uur – Spreker lawine instituut SLF, Onderzoek naar lawines (niet bevestigd)
14.30 uur – Koffie
15.00 uur – Werner Munter, Presentatie reductie methode
16.15 uur – Vragenronde/discussie
17.00 uur – Vertoning film en borrel na afloop

Via de website www.wintersport.nl is het mogelijk om je in te schrijven voor deze dag. Voor de leden van de Nederlandse Ski Vereniging is het lawinecongres bijna gratis, het kost slechts 1 euro servicekosten. Niet-leden betalen 30,00 euro.

Meer informatie: www.snowsafety.nl

 

 van