12-08-2014 - Surfen, Nieuws

Maak je klaar voor de 11e editie van Roxy Babes on Waves

Heb jij altijd al eens de adrenaline, de kick en de sensatie van het golfsurfen willen ervaren? Of wil jij persoonlijk gecoacht worden om jouw surfskills te verbeteren? Aarzel dan niet langer en schrijf je nu in voor de gezelligste meidensurfdag van Nederland op www.babesonwaves.nl!

Zaterdag 23 augustus aanstaande vindt alweer de elfde editie van het jaarlijks surffestival ‘Babes on Waves’ plaats in Camperduin. Ooit is het begonnen als het allereerste meiden-surfevenement van Nederland. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een traditie waar jaarlijks zo’n 120 surfchicks bij aanwezig zijn.

Tijdens de zomer van 2003 is de eerste meidensurfdag in het leven geroepen om meiden kennis te laten maken met golfsurfen. Daarnaast vond de organisatie het belangrijk dat de line-up gevuld werd met meer meiden. Het evenement, voor meiden vanaf 16 jaar, vindt plaats in de Noord Hollandse badplaats Camperduin en staat weer in het teken van een dag vol surf- en strandactiviteiten inclusief avondeten, afsluitend met een feest met live band.

Surfles
Elk jaar staat surfen centraal op Babes on Waves. De organisatie, welke volledig bestaat uit vrijwilligers, heeft als doel de beginners op een relaxte manier kennis te laten maken met het golfsurfen en de gevorderden te coachen. De beginners krijgen theorieles over de beginselen van het surfen, stromingen en veiligheid. Vervolgens gaan zijn onder leiding van de ervaren en gediplomeerde surfinstructeurs van De Jongens uit Schoorl het water in, om hun eerste golven te trotseren.

De gevorderden deelneemsters volgen hun eigen programma en worden gecoacht door top coaches Nienke Duinmeijer van Single Fin – Surf Travel en Marco Breddels. Zij gaan samen met de coaches dieper in op hun techniek, de verbetering hiervan en leren tips en tricks om in ‘the heat of the moment’ de beste prestaties te leveren.

Workshops
Op het strand kun je gezellig met je vriendinnen deelnemen aan verschillende surf gerelateerde workshops. Zo kan je, je fitheid testen met Roxy surffit, aan je balans werken bij de workshop Slacklinen en je creativiteit kwijt bij de Surf-art workshop. Veder kan je: je balans trainen op een Indoboard, prachtige armbandjes uitzoeken van Kiwi Accessoires, en nog veel meer leuke surfgoodies bewonderen. Aan het eind van de surfdag worden de tombola prijzen uitgereikt, waarvan de loodjes opbrengst volledig ten goede van het goed doel komt – Sea Shepherd. Tenslotte krijgt iedere deelneemster een goed gevulde goodiebag van Roxy en de andere sponsoren mee naar huis.

Opbrengst verloting gaat naar Sea Shepherd
Keer op keer genieten wij van de prachtige golven die moeder natuur ons schenkt. Onder de golven en de zeespiegel bestaat er een groot ecosysteem waar vele van ons geen weet van hebben. Helaas wordt dit ecosysteem en de geweldige diersoorten die daar in leven bedreigd. Sea Shepherd heeft als doel; het beschermen van het leven in de zee. Hoe kan je helpen? Overdag kun je lootjes kopen waarmee je kans maakt op te gekke prijzen. Lootjes kosten €1,00 per stuk, dus shop till you drop! Aan het eind van de dag overhandigen wij de cheque aan Sea Shepherd.

Beachparty
Nadat de drukke dag is afgelopen is het natuurlijk tijd voor een feestje!! Vanaf 15:00 uur barst het feest los bij Paviljoen Luctor et Emergo met The Cuban Cigar Club gevolgd door Orange Grove en als afsluiter Offshore tot 00.30.

Inschrijven
Elk jaar zit Babes on Waves VOL. Schrijf je dan ook snel in op de website www.babesonwaves.nl. Voor vragen kun je mailen naar info@babesonwaves.nl.

Details
Babes on Waves, meiden surfdag, iedereen is welkom
Deelnemen vanaf 16 jaar
Camperduin Beach bij Luctor et Emergo
11:00 – 18:00 met een aansluitend feest tot 00.30 (gratis entree).
Info @ www.babesonwaves.nl

 van