08-08-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Maak kans op een XLC Dropper Post

Een dropper is wat ons betreft nog steeds een van de leukste upgrades voor je fiets. Al is de afdaling nog zo kort, hij wordt minimaal twee keer zo leuk met een dropper. Misschien wel drie keer. Een laag zadel geeft je meer (speel)ruimte op de fiets en of je nu je rondje rijdt in Amerongen of in Finale Ligure van de berg af blaast, een dropperpen zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Het enige nadeel is dat zo’n mooie zadelpen meestal ook een mooi prijsje met zich meedraagt, waardoor deze upgrade niet voor iedereen beschikbaar is. De XLC Dropper Post biedt hier uitkomst, al vanaf 149 euro heb je een dropper met een hydraulisch en traploos systeem. Je hebt de keuze uit drie verschillende versies, twee met remote op het stuur en een met een hendel onder het zadel zelf.

We hebben de dropper met interne routing geprobeerd. De installatie is even friemelen, maar als het zit, dan zit het. De dropper geeft je 80 millimeter speelruimte, wat voor de Nederlandse trails meer dan voldoende is. De mechanische remote is ietwat zwaar om in te drukken, maar functioneert perfect. Daarnaast reageert de dropper strak en precies, zonder speling. Wel is hij met zijn 782 gram een stukje zwaarder dan zijn concurrenten.

De dropper is verkrijgbaar in 30,9 en 31,6 en de externe remote-dropper is er ook nog in 27,2 millimeter, een maat die niet veel andere merken aanbieden.De XLC-dropper is een goede keuze wanneer je je fiets van de leukste upgrade wilt voorzien, maar momenteel geen driehonderd-euro-plus in je portemonnee aantreft. Wil je het nog goedkoper maken, lees dan hieronder verder.

Winactie

We hebben twee dropperpennen voor je klaarliggen om te testen, een 30,9 en een 31,6. Wil jij zo’n XLC Dropper Post eens uitproberen? Stuur ons een foto die duidelijk maakt dat juist jij die dropper echt nodig hebt en wellicht rijd je er binnenkort mee rond. En na het testen mag je ‘m gewoon houden.

Reageer onderaan dit artikel door middel van de Facebook-comments, op onze Facebook-pagina of stuur een een mailtje naar info@soulonline.nl om kans te maken op de XLC Dropper Post!

Update 19/09/2016

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd met de XLC dropper post! Jullie inzendingen sloten bijzonder goed aan op het thema van Up/Down #3: Man/Vrouw . Hieronder kun je de foto’s van de winnaars trouwens nog even bekijken.

– Lex van Striem: 31,6 mm XLC dropper post 

image2

– Marina Heimensen: 30,9 mm XLC dropper post 

20160817_225856

 

 van