01-11-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Het Duel: Maak kans op GripGrab Vertical Gloves

In Up/Down #4 2018 vind je Het Duel, een artikel waarin onze fotografen op dezelfde locaties tegen elkaar geschoten hebben, om de perfecte plaatjes te schieten in Ticino, Zwitserland. Laat ons weten welke foto jouw absolute favoriet is, 10 van de inzenders winnen dan een setje GripGrab Vertical handschoenen! Laat dit ons weten door een reactie onderaan dit artikel, op de Facebook-pagina van Up/Down of stuur even een mailtje naar info@soulonline.nl! Lees hieronder ook onze review van deze GripGrab Vertical Gloves, die ook afkomstig is uit Up/Down #4 2018.

Maak kans op GripGrab Vertical Gloves 

Door de overvloed aan waanzinnige mountainbikefoto’s vergeet je als kijker al snel wat er allemaal komt kijken bij het maken van zo’n shot. Meestal gaat er flink wat voorbereiding aan vooraf, biken met te zware tassen over technische trails en vergeet de vroege wekker niet: voor mooie shots wil je bij zonsopkomst al op de berg staan. Voor deze fotoserie hebben we twee fotografen, Ydwer van der Heide en Michiel Rotgans, gevraagd met ons mee te reizen naar het Zwitserse Ticino om aldaar een soort foto-duel te houden. Samen met mountainbikegids Patric Kaslin als bike-model bezoeken we de mooiste locaties van Ticino met maar een doel: op elke locatie het mooiste plaatje schieten. Over smaak valt flink te twisten, dus je mag zelf bepalen wie jij de winnaar van het duel vindt. Laat het ons weten door een reactie onderaan dit artikel, op de Facebook-pagina van Up/Down of stuur een mailtje naar info@soulonline.nl!

Review GripGrab Vertical Gloves 

GripGrab’s Vertical is een handschoen, specifiek ontwikkeld voor downhill en freeriding. En voor Mathieu van der Poel. Want hij en veel cyclocrossers kiezen ook voor deze glove. Dat zou best eens kunnen komen doordat GripGrab flink wat focus legt op de binnenkant van de handschoen. Jup. Want, hoewel het essentieel is goede grip te hebben op je handvatten, is het slippen van je hand in de handschoen heel irritant en voor menig rijder zelfs de reden om helemaal zonder te rijden. Door simpelweg, maar oh zo slim, juist siliconen aan de binnen- zijde te plakken, behoud je goede grip aan je handschoen zelf. Als je dit niet eerder geprobeerd hebt, is het bijna niet voor te stellen hoeveel dit scheelt. Uiteraard is ook de buitenkant voorzien van siliconengrip op de juiste plekken zoals je duim en wijs en middelvinger, zodat je tijdens het remmen en schakelen goede frictie hebt. Door de elastische cuff blijft de handschoen ook zitten, deze ziet er ook nog eens tof uit. Vinden wij. Het palmdeel is vooral stevig en kent weinig bijzondere features, iets wat bewust is gedaan. Geen padding maar maximale grip en feel van je stuur. Volgens GG zijn grips tegenwoordig zo goed en comfortabel geworden, dat je van een handschoen vooral duurzaamheid verwacht, zodat die tegen continue frictie bestand is. De mesh bovenkant zorgt ervoor dat je vingers niet te warm worden, hoewel we daar in NL maar weinig last van hebben. De duim is voorzien van een zogenaamd snot of zweetlap, waarmee je het angstzweet van je voorhoofd kunt poetsen.

Meer lezen? 

Het Duel en de review van de GripGrab Vertical handschoenen vind je terug in Up/Down #4 2018. Deze kun je terug vinden in de Soul Webshop, net als de andere losse uitgaven. Natuurlijk kun je het best abonnee worden, zodat je Up/Down als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Digitale uitgaven check je in de Soul Kiosk App!

 van