04-09-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Maak kans op startbewijzen Dam tot Dam Fietsclassic

Wil jij graag met je fietsmaatje kans maken op twee gratis startbewijzen voor de Dam tot Dam FietsClassic? Laat hieronder weten waarom en met wie jij graag mee zou willen doen aan de 12e editie van de Dam tot Dam FietsClassic. De leukste/origineelste/coolste reacties winnen twee startbewijzen! Dit kan via de reacties op Facebook, onderaan dit artikel of per mail naar info@soulonline.nl.

Editie 12 Dam tot Dam FietsClassic

Dit jaar vindt de 12e editie van de Dam tot Dam FietsClassic plaats op zondag 23 september met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Met start en finish voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam, passage door de IJtunnel en routes langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘dam’ in de naam, is dit fietsevenement uitgegroeid tot een echte klassieker. De deelnemerslimiet is ook dit jaar vastgesteld op 6.000 fietsers.

Route

Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Vlak na de start volgt het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs onder andere Zaandam, Ilpendam, Volendam, Monnickendam en Schardam. Onderweg kunnen alle deelnemers rekenen op uitgebreide verzorging bij de verzorgingsposten. De toertocht is met afstanden over 40, 60, 85, 105 en 150 km geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen.

Dam tot Dam Weekend

De Dam tot Dam FietsClassic maakt deel uit van het Dam tot Dam Weekend, waarin Le Champion ruim 85.000 mensen in beweging brengt. Op zaterdag 22 september vindt de Dam tot Dam Wandeltocht (16.000 deelnemers) plaats. Op zondag 23 september wordt, op dezelfde dag als de Dam tot Dam FietsClassic, de Dam tot Damloop (55.000 deelnemers) georganiseerd.

Voor meer informatie, check de website van Le Champion. Wil je alvast in de stemming komen? Check hieronder de aftermovie van afgelopen jaar.

Deze actie hebben wij samen met Le Champion opgezet, onze standaard spelvoorwaarden zijn van toepassing. De winnaars worden voor vrijdag 7 september geïnformeerd.

 van