13-02-2017 - Snowboarden, Nieuws

Maas 4e op World Cup big air; van der Velden 15e

11 februari 2017 was de dag van de World Cup big air. Voor Cheryl Maas wederom een kans om een podiumplaats te bemachtigen. In elk andere World Cup big air die zij dit seizoen startte behaalde ze de top 6, maar geen podiumplaats. Ook dit keer sprong ze net naast het podium (4e). Bij de mannen werd het 16-jarige talen Niek van der Velden 15e.

Beeld door: Nederlandse Ski Vereniging FIS/Renaud Philippe

Cheryl Maas

“Het is jammer om net geen medaille te winnen, maar het snowboarden gaat steeds beter” aldus de 32-jarige snowboardster. Ook ditmaal kon Maas geen vuist maken voor een podium plek. Bij haar eerste sprong ging ze onderuit, om daarna een backside 900 en een frontside 360 neer te zetten (131.50 punten).

Maas: “Die laatste sprong ging ik op safe. Ik heb dit seizoen al heel wat blessures gehad (o.a. gekneusde ribben en breukjes in haar oogkas, red.) en heb daardoor niet veel kunnen trainen. Maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan en het gaat steeds een beetje beter, dus daar ben ik blij om.”

De Oostenrijkse Anna Gasser ging er met het goud vandoor (165.00), de Amerikaanse Julia Marino veroverde zilver (162.50), de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott brons (151.00).

De eerstvolgende gelegenheid voor Maas om een medaille te bemachtigen is in Quebec.

cheryl maas quebec world cup big air snowboarding 3

Niek van der Velden

Niek van der Velden stond in Quebec ook aan de start en boekte op de big air zijn beste resultaat tot nog toe. In de kwalificaties eindigde het freestyle talent tussen de absolute wereldtop als 10e met een backside 1260 mute, wat hem een plek in de halve finale opleverde. Daarin wist hij zijn sprongen echter niet te landen, waardoor hij zich niet bij de 10 mannen in de eindstrijd mocht voegen en zijn naam op de 15e plek terugzag.

Van der Velden: “Toen ik klaar was met de kwalificatie was ik heel blij. Maar als je daarna twee keer valt, is het wel balen. Want ik weet dat ik het beter had kunnen doen en die finale had kunnen halen.”

Op slopestyle eindigde hij bij de kwalificaties als 14e in zijn heat en werd uitgeschakeld. Dit seizoen staan er voor hem onder andere nog één World Cup slopestyle en de WK snowboarden (9 t/m 17 maart) op de agenda. Maas is daarbij ook van de partij.

De volledige uitslagen kan je hier terugvinden.

 van