22-11-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Maasvlakte 2 needs your support!

Aanstaande donderdagmiddag vind er in het stadhuis in Rotterdam een allesbepalende raadsvergadering gaat als het gaat om de facilitering voor de Maasvlakte 2. Wordt het een perfecte spot of niet!?

In deze vergadering zal beslist worden of het een gebied wordt zonder faciliteiten en met verboden gebieden, of dat het een goed gefaciliteerde spot met een reddingsbrigade, voldoende parkeerplaatsen, duinovergangen, horeca, douches, service punten, etc wordt. Als dit laatste het geval is dat biedt het natuurlijk een ideale locatie voor windsurfers, kiteboarders, golfsurfers, kanoërs, etc.

Vanuit de Rotterdamse politiek zijn er veel voorstanders maar….. het moet allemaal nog wel goedgekeurd worden, en dat gaat donderdagmiddag wel of niet gebeuren!

WE HEBBEN JE HULP NODIG! WAT KAN JIJ DOEN?

Wij willen alle windsurfers, kitesurfers, golfsurfers, kanoers, en kitebuggiers oproepen om donderdagmiddag om 13.15 uur aanwezig te zijn voor het stadhuis!

Je kite even pompen, je surfboard, je tuigje of windsurfplank, je kano of je buggy, neem alles mee! De reddingsbrigade komt zelf met een reddingsboot om ook kracht bij te zetten! Alle media is op de hoogte, maar het wordt allemaal wat geloofwaardiger als er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn, dan heeft de pers namelijk wat om over te schrijven en uit te zenden. Kom dus allemaal om te laten zien dat ook jij vindt dat de Maasvlakte 2 een superspot moet worden!

Om half twee houdt Reinier de Jong (zelf kite en windsurfer) van Leefbaar Rotterdam een korte speech waarna om 14.00 de openbare raadsvergadering plaats gaat vinden. Uiteraard kun je die vanaf de tribune volgen. Tussen 14.00 en 16.00 uur wordt het onderwerp behandeld!

 van