22-11-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Mad Fiber legt productie stil

Mad Fiber heeft de productie voorlopig stilgelegd volgens medeoprichter Ric Hjertberg. Hij plaatste onlangs een post op zijn blog dat hij het bedrijf verlaten heeft nadat het in problemen kwam door een aantal beslissingen waarin hij niet zou zijn betrokken. Volgens hem wacht de wielenfabrikant dan ook zeer waarschijnlijk een faillissement.

Mad Fiber bestaat sinds 2009 en staat voornamelijk bekend om de eerste race wielset die volledig van carbon gemaakt was, deze wielset had een gewicht van slechts 1075 gram. Het Amerikaanse merk had een unieke visie op racewielen, zoals terug te lezen is op de website van de Nederlandse importeur. ”Het hele wiel is vervaardigd uit één stuk carbon. Twee wielvormen worden onder spanning uit elkaar getrokken en daartussen wordt de naaf geplaatst. Zodoende staan de spaken onder de juiste spanning en omdat dit zo’n sterk en stijf geheel is hebben deze wielen geen gewichtslimiet zoals dat bij andere wielen wel geldt”.

Overigens was Mad Fiber vrij recentelijk nog te zien op Discovery Channel in het programma ‘How It’s Made’. Daarnaast heeft het merk zelf nog een filmpje op de site geplaatst voor een kijkje achter de schermen. In deze video geeft men een rondleiding door de fabriek in Seattle, waar de productie toen nog in volle gang was.

[youtube id=”B3J5QrERobQ”]

 

 van