20-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Magura Boltron: Upside/Down voorvork

We hebben ze nog niet zo vaak voorbij zien komen: een speciale voorvork voor e-mountainbikes. Magura heeft onlangs iets heel bijzonders geïntroduceerd: de Magura Boltron. Dit is de tweede upside down vork op de markt, na de Rockshox RS1. Het is een erg stevige en stijve voorvork, wat ook nodig is, aangezien e-bikes een stuk zwaarder zijn dan normale mountainbikes en vaak op hogere snelheid gebruikt worden.

De Magura Boltron gebruikt techniek van WP. Magura staat bekend om de kwalitatief hoge voorvorken en WP zijn experts in upside down vorken. Voorlopig wordt de Boltron niet als los product verkocht, en is deze alleen gespot op KTM e-MTBs.  De expertise van WP, een bedrijf dat ooit werd verkocht aan KTM, wordt vaak toegepast op crossmotorvering. Dit verklaart dan ook waarom de Boltorn als eerste op een KTM werd gemonteerd.

Magura gebruikt voor de Boltron de 110×20 maat die voornamelijk gebruik wordt voor downhillers. Inclusief klembouten om de as echt vast te zetten. De vork komt trouwens in twee versies op de markt: de 650B met 150 mm veerweg en de 29’er met 120mm veerweg. De vork weegt slechts 2200 gram en dit is inclusief steekas en protectors. Voor meer informatie kun je de website van Magura checken, of bewonder de vork tijdens Eurobike en BikeMotion.

 van