31-08-2021 - Mountainbiken, Nieuws

MAGURA CT

De MAGURA CT maakt gebruik van beproefde 2-zuiger en 4-zuiger remklauwen uit de MT-modelserie. Dit betekent dat hij verkrijgbaar is in drie varianten; CT5 met 4-zuiger remklauw, CT4 met 2-zuiger remklauw en CT4 FM met gemonteerde remklauw. Gebruikers kunnen de variant selecteren die bij hun behoeften past.
De CT5 en CT4 hebben beide een hoge hittestabiliteit, wat zorgt voor een constant, voorspelbaar remvermogen bij hoge remeisen.


DE CT BRAKE BREIDT DE OPTIES UIT MET MAGURA SCHIJFREMSYSTEMEN
Door het gebruik van MT-remklauwen laat MAGURA niet alleen zien dat de remklauwen uit de Bad Urach-remsmederij nog steeds state-of-the-art zijn, maar opent het ook volledig nieuwe mogelijkheden. De nieuwe CT-remmasters kunnen ook achteraf op bestaande MT-remsystemen worden gemonteerd. Met deze mix en match-aanpak biedt MAGURA zijn klanten meer aanpassingsmogelijkheden en spaart tegelijkertijd hulpbronnen in het belang van duurzaamheid.Eveneens volgens het systeemconcept biedt MAGURA de optionele “E-Bike-geoptimaliseerde” kit voor gebruik op e-bikes. Door hun hogere snelheden en extra gewicht belasten e-bikes de remsystemen zwaarder en veroorzaken ze meer slijtage. De e-bike geoptimaliseerd
kit bevat duurzame, stille SPORT-remblokken met korte inlooptijden en versterkte MDR-P- of MDR-C-rotors, voorkomt voortijdige slijtage en zorgt voor constante remprestaties, zelfs voor fietsen met elektrische stroom. Samen met deze componenten is de CT ideaal voor gebruik in e-bikes.

GEMAKKELIJKER EN VEILIGER REMMEN
De ergonomische kenmerken en de hefboomwerkingsverhouding van de MAGURA CT zijn perfect afgestemd op de eisen van stads- en allroad-fietsen. Een duidelijk gedefinieerd bijtpunt, lage handmatige handkracht en eenvoudige modulatie, de CT verzekert rijders een gevoel van veiligheid en absolute controle in alle situaties, met of zonder elektrische ondersteuning. De CT kan, afhankelijk van het gebruiksscenario, worden uitgerust met 2- of 3-vingerhendelbladen en indien nodig worden gewijzigd, een typische MAGURA-optie en -voordeel.


VAN STAD NAAR ALLROAD
Doordeweeks woon je op de fiets naar je werk en in het weekend ga je er graag op uit met je gezin. Of u nu in de stad rijdt, trektochten maakt of lichte bergtochten maakt, uw fiets kan het allemaal en de MAGURA CT zorgt voor veiligheid en goede controle onder alle omstandigheden: bestrating, bospaden, stadsverkeer, gemakkelijke bergpaden of rivierroutes.


BESCHIKBAARHEID
De MAGURA CT is nu verkrijgbaar met geselecteerde fietsmodellen. Beschikbaarheid aftermarket gepland voor begin 2022.
Meer details over de rem ook in de video: https://youtu.be/o9CBrkFH4Pc

 van