04-05-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Magura MDR-P Review

Dat Magura zijn roots in de motorsport heeft, blijkt maar weer eens uit de ontwikkeling van de MDR-P remschijf. Deze schijf bestaat uit twee delen die in elkaar hangen in een soort zwaluwstaartverbinding, hierdoor loopt de schijf beter vrij. Belangrijker, de torsiekracht wordt beter verdeeld over de schijf: wanneer het geheel warm wordt zet het uit en klemt het in elkaar. Deze constructie moet een stijver geheel opleveren met een betere hitteafvoer tijdens het continu remmen. Uiteraard alles om optimale remprestaties te garanderen. In eerste instantie is de MDR-P ontwikkeld voor de zwaardere e-bikes, die meer van de remmen vergen en waarop je ook vaker remt, zelfs tijdens het klimmen!

Naast een 203 millimeter-variant is er ook een 220 millimeter-versie. Nu klinkt dit voor ons als een ideale downhill- of enduro-remschijf en we achten de kans groot dat we deze schijven het komend downhillseizoen terug gaan zien. Onze test beperkte zich helaas tot Nederland, waar de afdalingen niet voldoende waren om de schijven optimaal te kunnen testen. Wat opviel is dat het afstellen een stuk sneller ging, doordat de schijven makkelijker vrijlopen. Hoewel we ons best hebben gedaan om de afdalingen die Nederland kent optimaal te benutten, hebben we niet het onderste uit de kan kunnen halen qua test: de remmen functioneerden prima gedurende onze testperiode. Maar we vermoeden dat dit een mooie upgrade is wanneer je houdt van lang en hard afdalen.

magura.com
€ 55,


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van