14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Magura Vyron Elect

Magura Vyron Elect review. De Magura Vyron eLect is Magura’s tweede ontwerp voor een draadloze dropper. Iedereen die wel eens een dropper met interne kabelgeleiding heeft gemonteerd weet dat dit een klusje is, dus het draadloze voordeel zal voor iedereen duidelijk zijn. Maar werkt het ook? Een ANT+ systeem laat een controller op je stuur communiceren met de dropper. Wanneer je de knop op het stuur indrukt, kun je de dropper op de gewenste stand zetten en na een kort tijdsslot sluit de dropper zich weer en blijft de Magura Vyron eLect staan op de stand die je gekozen hebt. An sich niet veel anders dan een dropper met kabel. De manier waarop dit werkt is wel anders. Bij een regulier systeem reageert de dropper direct als je de trigger induwt: indrukken is vrij, loslaten is vastklemmen. Bij de Magura Vyron eLect stuurt een druk op de knop een servo in de pen aan, die de klem vrijgeeft.

Magura Vyron ElectRemote Cap Magura Vyron Elect

Na een kort tijdsslot klemt deze weer, wat inhoudt dat je in de tussentijd wel de dropper op de gewenste hoogte moet houden met je gewicht. De Magura Vyron eLect zal voornamelijk wennen zijn voor iedereen die al met een dropper rijdt. Wordt dit je eerste dropper, dan zal je hier geen ‘last’ van hebben. Wij raakten er na twee langere ritten aan gewend, met name doordat je de servo kunt horen en je dus weet wanneer deze weer gelockt is. De Magura Vyron eLect werkt goed en na een aantal weken is er geen sprake van gekraak of speling, wat bij andere merken wel eens anders is. Voor wie zich zorgen maakt om de batterij: wij hebben in twee maanden tijd de dropper enkel initieel opgeladen en merken nog steeds geen verschil in prestaties. En dat terwijl wij vaker onze Magura Vyron eLect dropper gebruiken dan wat we schakelen. Montage is natuurlijk het fijnste aan deze dropper, alsof je een rigide zadelpen in je frame plaatst. De controller schroef je links of rechts op het stuur en klaar. Zeker voor bikes zonder interne kabeldoorvoer is dit een hele cleane oplossing.

Kortom; De Magura Vyron eLect is traploos instelbaar en verkrijgbaar in drie verschillende slaglengtes: 100mm, 125mm, 150mm. Dus de juiste zadelpen is beschikbaar voor elk frame.

Prijs € 449,90 magura.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals de test van deze Magura Vyron eLect lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van