08-11-2021 - Mountainbiken, Nieuws

MAGURA #whostopsyou videoseries aflevering 5 is nu uit.

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke motivatie en een heel specifiek doel, maar het pad naar vervulling is nooit recht en ook niet gemakkelijk. Het maakt niet uit of je een professionele atleet, hobbyfietser of forens bent, iedereen heeft zijn eigen verhaal over hoe ze de grenzen verleggen en het alledaagse opnieuw definiëren. In een nieuwe videoserie vertelt de remmenspecialist MAGURA vijf persoonlijke verhalen van motorrijders zoals een DH-wereldkampioen, een XC Olympisch atleet en een meester-kok. Wat drijft hen om hun leven op hun fiets te herdefiniëren? #whostopsyou

Details van de vijfde video-aflevering:

“Loïc Bruni: Mijn seizoen 2021 – MAGURA #whostopsyou afl. 5”

Downhill Overall World Cup-Winnaar 2021. Je zou kunnen denken dat Loïc Bruni het perfecte seizoen heeft gehad, maar deze eindoverwinning verklaart slechts een deel van zijn ongelooflijk zware jaar. Soms wist hij niet eens of het de moeite waard was om naar de startlijn te gaan!

Het verhaal: Loïc raakte geblesseerd tijdens de allereerste trainingen van het jaar. Hij raakte toen besmet met het Covid-19-virus. Nadat hij hersteld was, brak hij zijn hiel en moest hij nog een pauze nemen. Zijn ongelukkige seizoenstart eindigde met een teleurstellende 10e plaats in Leogang en een 50e plaats op zijn thuiswereldbeker in Les Gets. Het was tijd voor de resetknop.

Tijdens deze uitdagende periode werd duidelijk dat het succes van #SuperBruni niet alleen te danken was aan zijn talent of superkrachten. Het waren de vele interactieve stukjes van de puzzel die hem in staat stelden om de 2021 Overall World Cup te winnen, inclusief perfect materiaal, gerichte training, een goed geoefend team en – vooral – zijn mentale toestand. Zes of zeven jaar geleden was zelfs praten over dit specifieke onderwerp min of meer taboe – maar Loïc geeft nu vrijelijk toe dat een deel van zijn succes ook te danken is aan mentale coaching. De samenwerking met zijn psycholoog en mental coach maakte het verschil als het erop aankwam, zeker in dit uitdagende seizoen. Hij slaagde erin de zaken om te draaien en bij de laatste race van het seizoen stonden alle lichten op groen voor zijn overwinning in de Wereldbeker in 2021.

Sinds Loïc is begon met racen, heeft hij altijd zijn uiterste best gedaan om op de bovenste trede van het podium te eindigen. Zijn seizoen 2021 is een uitstekend voorbeeld van hoe moeilijk dat kan zijn, maar alles is mogelijk. #whostopsyou

Kijk hieronder naar de 5e aflevering.


 van