13-06-2019 - Kitesurfen, Nieuws

Main event begint op de GKA Gran Canaria

Het main event van de GKA Gran Canaria ging vanochtend weer verder op Playa de Vargas met de mannen die begonnen in het water met de eerste ronden. Met een vind van 15 tot 18 knopen, de opening ronde wordt er een met 100% freestyle, de riders kunnen zeven trick per heat doen en hun vier hoogste scores zullen meetellen voor de score van de heat.

GKA Gran Canaria
Gianmaria Coccoluto in round one

Thursday 13th June 2019
Words: Matt Pearce // Photos: Svetlana Romantsova

Gianmaria Coccoluto won de eerste heat met een powered, high and stomped back mobe 7 en hierna Valentin Rodriguez, een opkomend jong talent uit Colombia, hij won de volgende heat met het meeste punten verschil van de dag – een 15.03!

GKA Gran Canaria
Valentin Rodriguez coming in hot

Tour nummer twee Maxime Chabloz maakte zijn entré en het lijkt er misschien op dat hij zichzelf aan het opsparen voor de latere rondes, maar hij was soepel met een comfortabele win.

GKA Gran Canaria
Liam Whaley was one of the only riders routinely adding in grabs for added style point

Liam Whaley presteerde het meest constant en scoorde vaak ‘tricks of the day’ tot dat punt, regelmatig hoge zessen en ook een 7,2 om Luis Alberto Cruz te verslaan van de DR die eigenlijk de hoogste score van de heat had – 7,3 voor een hele nette 319. Na een pauze van de Wereld Tour wedstrijd vorig jaar, is Liam weer terug voor wraak en zou hij zomaar voor een podium plaats kanshebber kunnen zijn op dit event.

GKA Gran Canaria
Carlos plays it cool

Carlos Mario mocht knallen in de laatste heat van de eerste ronde, net als Maxime, ook hij ging voor de makkelijke scoren met de, voor hem, veilige tricks. Er is geen twijfel aan dat hij iets achter de hand houdt voor de cruciale battles voor later tijdens het event, maar kan ook zijn dan hij voorzichtig aan wilt doen met de elleboog blessure waar hij al sinds vorige seizoen meer kampt.

DAMES RONDE  EEN

De omstandigheden waren ideaal bij het begin van de dames heats met 20-25 knopen wind en een groeiende flat secties tussen de golven van het dalende tij. Als eerste, Bruna Kajiya begon bij Zweedse rider Natalie Lambrecht in een super strakke heat met slecht 0,4 punten verschil tussen de riders.

De drievoudige World Champ kampioene Bruna heeft grandioze freestyle skills, maar ze lande slechts twee tricks terwijl Natalie er meer lande. Inclusief een uitgerekte s-bend to blind. Dit laat maar zien dat je altijd op je tenen moet blijven met dit spel!

 

GKA Gran Canaria
Natalie Lambrecht in women’s round one

In de volgende heat, Hannah Whitely wint van de Nederlandse ripper Pippa van Iersel met een back to wrapped van een golf en hierna won Therese Taabbel de laatste heat van de ronde met een aantal hoog scorende tricks, waaronder een super soepele s-bend to blind.

GKA Gran Canaria
Therese in women’s round one

MANNEN RONDE TWEE

Tegen de tijd dat deze ronde begon was de wind op bepaalde punten alweer voorbij de 25 knopen. De riders streden in 4 mans heats met de beste twee die door gaan naar de derde ronde.

Juan Rodriguez ( no geen opkomende jongen Colombiaanse rider) reed bijna een foutlose heat zonder te crashen en twee tricks met een score van meer dan zeven punten.

GKA Gran Canaria
Luis on the loose

Luis Alberto Cruz had zn weg weer terug het gevecht in gevonden, hij is van de vierde plaatst halverwege de heat weer terug geklommen naar de eerste plaats. Hierna pakte Paul Serin een feilloze winst in de laatste heat van de ronde. Zonder te crashen en met een aan hoog vliegende tricks waaronder een back mobe 5.

GKA Gran Canaria
Paul Serin left nothing to chance in round two

MANNEN RONDE DRIE

De actie wordt steeds intensiever wanneer de halve finale losbarst en de opening heat van de ronden een grandioze freestyle masterclass wordt,.

Valentin Rodriguez won het met 0,89 punten met tot zo ver de hoogst gecombineerde score op het event – 33 – en tevens de grootste single trick score van de dag – 9,43 voor een KGB7!

Tijdens dezelfde heat, de tweede plaats van de hoogst gecombineerde score van de dag en tweede hoogst scorende trick – een KGB5 voor 8,4 punten is voor Gianmaria Coccoluto!

GKA Gran Canaria
Valentin Rodriguez tearing up Vargas

De laatste heat van de dag is de tweede heat van ronde drie voor de mannen. Maxime Chablos combineerde vier flink scorende trick, waaronder een BS 317 en een 319, hiermee verzamelde hij nog een 30+ punten op zijn overal score! Er wordt niet mee ingehouden, Maxime ging voor erop of eronder, hij kwam erboven uit met een geweldige prestatie!

GKA Gran Canaria
Maxime makes his move

De riders zouden zonder twijfel door hebben willen gaan met de halve finale om de hoek, maar de zon ging geleidelijk onder wat betekend dat het einde van de mannen heat 14 naderde. De dag eindigde met de mannen ronden een en twee (en een groot deel van ronde drie) en de dames ronde een is afgerond.

bekijk de ladders hieronder om te zien wie er morgen (vrijdag de 14e) begint, wanneer de mannen weer te water gaan voor heat 15 en de dames klaar staan voor ronde twee.

GKA Gran Canaria

GKA Gran CanariaVoor meer Kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Kiteboard magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Access!

 

 van