29-03-2023 - Wielrenblad, Leesvoer

Tussen de wielen: Maluku Cycling Club

Social Ride Maluku Cycling Club is een initiatief van gepassioneerde fietsers waarvan de meesten wortels hebben op de Molukse eilanden. Deze roots met trots dragend, verwelkomen ze iedereen ongeacht afkomst om mee te fietsen. Tussen alle fietscommunities die Nederland rijk is, is Social Ride Maluku (SRM) om meerdere redenen uniek. Zo is het één van de weinige ‘gekleurde’ communities en worden hun social rides gecombineerd met heerlijk Moluks eten. Tijd om dit zelf te ervaren. Lees het gehele artikel in Wielrenblad #1 2023, de nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je hier bestellen in onze Soul Webshop.

Het begon ooit als een idee in een WhatsApp-groep, maar ondertussen zijn er jaarlijks meerdere drukbezochte evenementen. De eerste was in september 2019, toen vanuit Zwijndrecht in Zuid-Holland de eerste social ride via Dordrecht naar België ging, om bij terugkomst af te sluiten met heerlijk eten in het Molukse restaurant CuCu. De liefde voor de tweewieler, aangevuld met de kernwaarden van Social Ride Maluku– Passie, Respect en Familie – verbindt iedereen. Wat je afkomst of leeftijd ook is. Het fietsen brengt mensen samen en verbindt, het zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar en daarmee voor een betere balans in de samenleving.

Internationale community

Naast de passie om renners bij elkaar te brengen, de energie en geschiedenis te delen en in stand te houden, is krachten bundelen ook belangrijk voor Social Ride Maluku. Zo zijn er al banden met L39ION of LA, een Amerikaanse gekleurde wedstrijdploeg die eveneens een enorme community om zich heen heeft. En ook de Black Cycling Community in het Verenigd Koninkrijk is aan een enorme opmars bezig. Het doel is om de krachten te bundelen door middel van social rides waar iedereen zijn ervaringen en visies kan delen, om zo de wielersport nog inclusiever te maken. Wil je meer informatie over de Maluku Cycling Club? Klik dan hier!

Meer lezen?

Wil je het gehele artikel over Maluku Cycling Club lezen? Dit artikel is afkomstig uit Wielrenblad #1 2023. Deze uitgave is vanaf vrijdag 31/03/2023 verkrijgbaar en hier te bestellen in de Soul Webshop. 


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van