01-11-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Man of the Dam 2011

Aan het einde van het seizoen wordt ieder jaar door Mystic, Slingshot, Natural-High & Red-Bull de Man of the Dam georganiseerd op de Brouwersdam. Dit jaar was er ondanks de goede voorspellingen van 15-20 knopen zuid-west/zuid-zuid-west op de dag zelf weinig wind aanwezig. Ondanks dit was de jeugd tot 18 jaar met 38 man/vrouw aanwezig op deze altijd gezellige afsluiter van het seizoen.

Man of the Dam bestaat altijd uit 2 competities die ineen zijn verweven. De beste freestyle kiter en de gene die volgens de jury het beste opkomende talent is. Mannen en vrouwen varen door deze combinatie ook heats tegen elkaar.

Tijdens de eerste heats bleek al dat de jeugd de grootste maat kite nodig hadden die ze hebben en dat er veel upwind gelopen ging worden deze dag. Ondanks deze omstandigheden werden er nog wel mooie tricks geland dankzij deelnemers zoals Sjoerd Klabbers, Dylan van der Meij, Stijn Zwart, Jasper de Kloet & Rens van der Schoot bij de heren en o.a. Annelous Lammerts en Vera Klabbers bij de vrouwen. Dit werdt ook zeer gewaardeerd door de aanwezige ouders/familie/vrienden die in grote getalen aanwezig waren op het strand. Tijdens de eerste ronde bleek al dat de wind niet echt sterk zou blijven en was het nog maar de vraag of dat de wedstrijd volledig gevaren kon worden. Bij de start van ronde twee werd het al duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden. Hier werden dan ook verschillende heats stilgelegd en opnieuw gestart vanwege windgebrek.

De jury bestaande uit Youri Zoon, Christophe Tack, Axel Tack, Ken van Accolyen en Dennis Popov heeft nadat de wedstrijd rond 15:30 afgeblazen is vanwege wind gebrek toch besloten om een prijsuitreiking te houden aan de hand van de indrukken die ze gekregen hebben.

Van links naar rechts: Dylan van der Meij, Vera Klabbers & Remco Klabbers.

Uitslag bij de Freestyle:

1. Dylan van der Meij
2. Remco Klabbers
3. Leon Nahr

 

Man of the Dam 2011 is een dame geworden: Vera Klabbers.

Vera loopt aan de hand van haar vader over de Brouwersdam.

Na afloop van de prijsuitreiking stond er een overheerlijk stamppot buffet klaar in Natural-High waar de deelnemers van konden genieten na een dag buiten bezig geweest te zijn.

Verslag en fotografie: Reinout Smit – Kitesurfpics.nl

 

[nggallery id=19]

 van