24-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Manera de HALO 2022 – Review

De trapeze-lijn van Manera heeft nu ook een trapeze met een laag ruggedeelte, Manera de Halo. Naast een trapeze met een laag ruggedeelte zijn er ook andere namelijk een met een hoog ruggedeelte (de Exo 2.0) en een gemiddeld hoog ruggedeelte (de Eclipse). Deze nieuwe telg heeft een innovatieve constructie die nog niet eerder toegepast is in de markt. Het bestaat namelijk uit een losse buiten- en binnenkant. Wij mochten hem proberen.

Manera de HALO

De buitenkant is een door Manera ontwikkelde en gepatenteerde Adaptive Skin waarbij het middengedeelte stijf is en zachter wordt bij de uiteinden van de Manera Halo. Daaromheen zit een smalle composiet beugel die niet in aanraking komt met de rijder. Dit frame is er uitsluitend om de krachten te verdelen over de trapeze en heeft de werking van een hardshell. Aan de binnenkant zit een dik stuk neopreen die los staat van de buitenkant: deze trek je om je heen en bevestig je met klittenband. De nieuwe ARC spreaderbar zit met twee gespen aan beide kanten vast. Het inkliksysteem is simpel en doeltreffend. Eerst steek je de Tuck Flaps in de zijkant van de trapeze. Door de harde flappen is er een rigide verbinding tussen spreaderbar en de trapeze. Dat wordt verder versterkt door de stevige haak die je bevestigt aan de spreaderbar. Na het inhaken druk je de haak wat naar beneden zodat deze inklikt in de spreaderbar. Samen met de zachte neopreen binnenkant zorgt dit ervoor dat de Manera HALO een fantastische pasvorm heeft. Of je nu een holle of vlakke rug hebt of brede bekken en een buikje, deze trapeze zit als gegoten. De kans dat de Manera HALO naar boven (of naar links of rechts) schuift tijdens het varen is heel klein. Het inklikken vergt misschien iets meer tijd dan bij een trapeze met een hevel en je moet nog steeds banden aantrekken en wegstoppen, maar de pasvorm maakt het meer dan goed.

Manera de HALO

Het gewicht van de Manera Halo is superlaag. Dit is een van de lichtste trapezes op de markt. Als je de trapeze om hebt voel je dat nauwelijks. Qua duurzaamheid hoef je je geen zorgen te maken. De kern van de spreaderbar is van roestvrijstaal die 800 kilo trekkracht aankan. Dit is een stuk hoger dan de standaardvereisten in de kitebranche. De Manera HALO is ook erg duurzaam opgebouwd aangezien alle onderdelen los vervangbaar en verkrijgbaar zijn. So far so good, maar hoe vaart het? We hebben de Manera HALO uitgeprobeerd in alle omstandigheden en de Manera HALO heeft de test glansrijk doorstaan. Het ruggedeelte is laag maar de krachten worden super goed verdeeld. Voeg daaraan toe dat de bewegingsvrijheid optimaal is door de flexibele zachte randen. Je voelt geen harde druk plekken in de rug of zij. Manera heeft echt iets aparts op de markt gebracht en het werkt ook nog uitstekend. Doordat er geen lijm gebruikt is in de Manera HALO belast het bovendien het milieu een stuk minder.

Manera de HALO

De Manera HALO is standaard uitgerust met een haak en een koord, heeft aan beide zijkanten een ring om de safety-leash aan te bevestigen en komt met een veiligheidsmesje. Om de pasvorm nog verder te optimaliseren zijn er in de maatvoering de maten S+ en M+ toegevoegd. Deze hebben een S of M maat, maar met een bredere spreaderbar. Dit is voor mensen met bredere heupen. Zo heeft de XS en S een 24 centimeter bar, de S+ en M een 28 centimeter bar en de M+, L en XL een 32 centimeter bar. De Manera Halo is verkrijgbaar in de kleuren zwart en staalblauw.

website: www.manera.com


Dit artikel “Manera Halo” komt uit Access #4 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van