18-01-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Manera Meteor Magma 6/4 Hooded – Review

Nieuw in de Manera wintercollectie is de Meteor Magma in 6/4 millimeter dik neopreen met hood. Een wetsuit voor de koudste winterdagen. Wij vroegen ons af: hoe warm is het pak en kun je jezelf er nog beetje makkelijk in bewegen?

Manera Meteor Magma 6/4

Bij het beetpakken van de Manera Meteor Magma 6/4 Hooded valt direct op dat het een dik pak is. De benen, rug en borst zijn van 6 millimeter dik neopreen. De schouders en armen zijn 4 millimeter dik. Wat ook opvalt is het lage gewicht. Het aan- en uittrekken gaat verrassend makkelijk. Het neopreen rekt goed mee en het instappen gaat soepel. De frontzip werkt makkelijk en snel. Je hoeft hem alleen maar aan te trekken. Geen inhaken van de rits nodig. Dat is wel een plus als je koude vingers hebt. Je kunt de frontzip met een elastiek koord nog strakker aantrekken. Doordat het pak zo flexibel en licht is is de overall bewegingsvrijheid voor een 6/4 millimeter dik neopreen wetsuit uitstekend. Hetzelfde geldt voor de pasvorm. Manera ontwerpt als een van de weinigen in de wetsuitbranche de panelen driedimensionaal op de computer. Daarna worden deze 3D-designs door specifieke software omgezet naar een 2D-patroon die wordt gebruikt bij het uitsnijden van de panelen in de fabriek. Hierdoor volgt het pak mooi de contouren van het lichaam en zit het als gegoten.

Manera Meteor Magma 6/4

Dat de Manera Meteor Magma 6/4 zo warm is komt door de nieuwe Magma+ voering. Dit is een nieuwe generatie thermisch materiaal en geeft een maximale isolatie. Naast de isolatie droogt deze voering 30 procent sneller dan normale voering dus heb je minder vaak dat je in een nat pak moet stappen. Verder is het 10 procent lichter. Dit Magma+ zit aan de binnenkant van de benen, borst en rug. Het gebruikte neopreen is het Air Foam-neopreen. Deze neopreen is licht van gewicht, super rekbaar en heeft een zeer goede isolatie. Air Foam-neopreen is gebaseerd op kalksteen in plaats van petrochemisch waardoor het minder belastend is voor het milieu. De voering bij de schouders en armen is van gerecycled X10D dat licht en maximaal flexibel is zodat je armen zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Daarnaast voelt de voering lekker zacht aan. De buitenkant van de Manera Meteor Magma 6/4 is van Re-Flex Skin. Dit materiaal is flexibel, duurzaam en bestand tegen uv-straling. Alle naden aan de binnenkant zijn getapet met SD2 Tape 2.0 voor maximale duurzaamheid, waterdichtheid en flexibiliteit. Deze tape wordt er niet op gelijmd maar met hitte op de naden gesmeed. Aan de buitenkant zit geen tape.

Manera Meteor Magma 6/4

De hood van de Manera Meteor Magma 6/4 is 2 millimeter dik en heeft een Magma+ voering. De buitenkant is van glad mesh-neopreen zodat er geen water op blijft liggen wat bevorderlijk is voor de windchill. De pasvorm is strak zodat er geen water door naar binnen kan komen. Je kunt hem nog strakker om je gezicht trekken door aan een elastiek koordje te trekken. De hood kan onder of over de kin dragen worden. Je kan hem ook af doen en in je nek houden, hij zit dan niet in de weg.

Manera Meteor Magma 6/4

De voering, neopreen en buiten laag bij de uiteinden van de armen en benen is samengesmolten zodat het strak afsluit en geen water toe laat. Sowieso komt er weinig in dit pak. Aan de binnenkant zit plakkerig rubberachtig tape zodat het pak goed op z’n plaats blijft. Bij de knieholten zitten inkepingen voor een goede bewegingsvrijheid. Onderaan de benen zitten gaatjes zodat het water dat er toevallig wel in komt makkelijk weer uit kan lopen. Deze gaatjes zitten onopvallend onder het klittenband waar je bandjes kunt bevestigen om het opspattend water tegen te houden dat het niet de pijp in schiet. Omdat deze dus niet vastzitten aan het pak moet je wel even opletten dat je ze niet kwijtraakt bij het uitrekken van het pak of onderweg. Tijdens het varen blijven ze wel goed zitten.

Manera Meteor Magma 6/4

De Manera Meteor Magma is verder verkrijgbaar 5/4 hooded (ook in een damesmodel) voor € 499,-, een 5/4 (ook in een damesmodel) voor € 449,-. De 6/4 hooded kost € 549,-.

website: www.manera.com


Dit artikel “Manera meteor magma 6/4” komt uit Access #4 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van