13-03-2012 - Surfen, Nieuws

Manly-Freshwater Surfing Reserve

De legendarische wereld kampioen Kelly Slater heeft vandaag de gouverneur van New South Wales, Australië bijgestaan tijdens een beachfront ceremonie bij Manly Beach voor de opening van Manly-Freshwater World Surfing Reserve, dit is de eerste in Australië en de derde in de wereld.

“Australia has the world’s best beaches,” zei Slater, die op dit moment 11voudig wereldkampioen is en ook World Surfing Reserve ambassadeur. “You think of sacred as an empty beach somewhere where no one is, but then you think of the history of a place like Manly especially in the symbolic terms of surfing.” Slater poseerde bij de ceremonie met het originele board van de legendarische Duke Kahanamoku, die hij zelf had gemaakt en op gesurft bij Manly-Freshwater in 1914.

De 4 kilometer lange Manly-Freshwater World Surfing Reserve sluit zich aan bij maar 2 andere surfing reserves op de wereld, namelijk Malibu, VS (2010) en Ericeira, Portugal (2011). “World Surfing Reserves give formal recognition to the world’s most significant surfing beaches, acknowledging their outstanding surf breaks as well as the rich surfing history and culture associated with them,” zei de burgemeester van Manly, Jean Hay.

World Surfing Reserves is een internationaal initiatief gebaseerd op modellen van UNESCO’s World Heritage Program en National Surfing Reserves Australia om te herkennen en te helpen om geweldige surf spots en de omgeving daarvan over de hele wereld te beschermen.

Manly-Freshwater is de geboorteplaats van het Australische surfen en werd voor het eerst gedemonstreerd door de Hawaiiaan Duke Kahanamoku in 1914. De Duke kwam naar Manly-Freshwater en sneed daar een board uit een stuk hout en surfde er mee tot grootte verbazing van de Australische bevolking.

 van