23-10-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Mantel Rotterdam Opent Het Eerste Rini Wagtmans Mini Museum

Dinsdag 24 oktober opent Mantel Rotterdam het allereerste Rini Wagtmans Mini Museum ter wereld. Dit bijzondere Mini Museum stelt een unieke collectie wielermemorabilia uit de jaren 50/60 tentoon, ter ere van de indrukwekkende carrière van Rini Wagtmans, voormalig wielrenner en ploegleider.

Rini Wagtmans, drievoudig etappewinnaar van de Tour de France en oprichter van Rogelli, was al enige tijd op zoek naar een geschikt onderkomen voor zijn historische items. Deze heeft hij binnen de muren van Mantel Superstore Rotterdam gevonden. In een vitrine worden zorgvuldig geselecteerde wielermemorabilia tentoongesteld, die het verhaal vertellen van Rini Wagtmans’ bijdrage aan de wielersport. Het Mini Museum is een voorbereiding op het Nationaal Wielermuseum, dat op een later moment elders in het land geopend wordt.

Het Mini Museum opent dinsdag 24 oktober om 10:30 feestelijk zijn deuren voor publiek. Niemand minder dan Rini Wagtmans zelf zal aanwezig zijn om de opening te verzorgen aan de Stadionweg 33D, te Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van