21-07-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Marianne Vos en lancering van La Course

Olympisch en wereldkampioen Marianne Vos is de drijvende kracht achter een grote roadtrip naar Parijs met 40 vrouwen uit 13 landen. Het vrouwenpeloton vertrekt op 23 juli vanuit Utrecht en komt vier dagen later, na een tocht van meer dan 550 kilometer, aan in Parijs.

De volgende dag zullen ze toeschouwers zijn van de lancering van de professionele vrouwenrace La Course door de Tour de France en de laatste etappe van de Tour de France. Daar hebben ze ook een meet and greet met Marianne Vos, kanshebber in La course en, met een groep vriendinnen, initiatiefnemer van de Roadtrip naar Parijs. In de voorbereiding heeft de wereldkampioen contact gehouden met de deelnemers, geholpen met de training en voedingsadvies gegeven. De Roadtrip naar Parijs is de grootste roadtrip in zijn soort voor wielrensters en het bewijs voor de toenemende interesse in vrouwenwielrennen.

Hoe het begon

“Het idee begon in Spanje, tijdens de Roadtrip Barcelona, toen we met de dames spraken over La Course. Iedereen was enthousiast over La Course, wilde me aanmoedigen en dacht dat het leuk zou zijn om dit op de fiets te doen. Terug in Nederland besprak ik het idee met wat vrienden en besloot deze Roadtrip te organiseren. Het was van zelfsprekend om deze Roadtrip in Utrecht te laten beginnen, als gaststad van de Grand Départ 2015 van de Tour de France. Na één tweet en één Facebookbericht explodeerde mijn inbox met aanmeldingen. Na een succesvolle Roadtrip Barcelona is deze Roadtrip weer overweldigend, het bewijs dat vrouwenwielrennen springlevend is. Ik kan niet wachten de meiden in Parijs te ontvangen en over al hun avonturen te horen. Na zoveel interesse zijn we natuurlijk van plan om te kijken naar het plannen van nog een tocht volgend jaar.” – Marianne Vos

40 meiden, 13 nationaliteiten, 550 km

Wat oorspronkelijk begon als een trip voor 25 wielrensters is uitgegroeid door fenomenale vraag en interesse. Er hebben zich nu 40 vrouwen aangemeld en het is een echte multiculturele en diverse groep met vrouwen uit Brazilië, Canada, Nieuw-Zeeland, Polen, Engeland, Ierland, America, Zwitserland, Frankrijk, België, Taiwan, Korea en Nederland. De leeftijden lopen uiteen van 24 tot 50. In vier dagen rijden de vrouwen 550 kilometer en zullen ze geweldige avonturen en ervaringen delen. Op deze website kun je terecht voor meer informatie.

 van