05-06-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Marianne Vos inspireert sportieve vrouwen tijdens succesvolle Liv Ladies ride bij Gek van Fietsen.nl!

Het is donderdag middag 4 juni rond de klok van 16.00 uur. Het is stralend weer en bij Gek van Fietsen.nl wemelt het van de enthousiaste vrouwen. De vrouwen staan allemaal klaar in fietsoutfit en hebben zojuist een technische workshop gehad geleid door de fietstechnici van de Alphense fietsenwinkel.

Ze gaan ongeveer 40 kilometer door het Groene Hart fietsen onder leiding van de Alphense triatlete Jip Veelenturf en niemand minder dan Marianne Vos. Marianne is één van Nederlands beste sportvrouwen van dit moment met een indrukwekkend palmares. Zo is ze inmiddels 13 keer wereldkampioen geworden op verschillende fietsdisciplines en heeft ze ook nog eens 2 x Olympisch goud gewonnen.

De dames staan gereed voor een gezellige fietstocht met tussendoor verschillende trainingsoefeningen. Mede dankzij de perfecte omstandigheden wordt er heerlijk gefietst en enorm genoten van de aanwezigheid van Vos, die met alle dames een praatje maakt. Tegen het eind van de rit wordt er nog een sprintoefening gedaan waarin de kampioene haar snelheid kan demonstreren. Na afloop van de fietstocht wordt er heerlijk nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje en is er voor iedereen tijd om met Marianne op de foto te gaan.

Rik de Bruin, één van de eigenaren van Gek van Fietsen.nl legt uit dat de Alphense winkel ontzettend trots is op de komst van Vos. “Na twee eerdere geslaagde edities van de Liv ladies ride met o.a. de aanwezigheid van schaatster Ireen Wüst, zeilster Lisa Westerhof en schrijfster Nynke de Jong was het de wens om dit een keer te organiseren met Marianne. Zij is de absolute topper in het vrouwenfietsen, zowel op de weg, de baan als in veld. Dus we zijn echt heel blij dat het gelukt is om haar in onze winkel te mogen ontvangen. En ze doet het ook fantastisch tussen alle andere dames, waarbij ze veel verteld en uitlegt over haar leven en het fietsen. Ze is heel toegankelijk voor iedereen en heel erg bescheiden, echt grote klasse hoe ze dit doet.”

Samen met Liv, het speciale fietsmerk van en voor vrouwen, promoot Vos wereldwijd het gebruik van de fiets onder vrouwen. Ze legt tijdens een interview aan iedereen uit dat fietsen haar grootste passie is. Naast het trainen en rijden van wedstrijden kan ze nog het meest genieten van de ontspannen fietstochtjes zoals vandaag.

Fietsen is zeer gezond en goed voor lichaam en geest. Tevens is het een sport die iedereen kan doen, van jong tot oud en op je eigen niveau. Je kan het doen waar en wanneer je maar wilt net als bijvoorbeeld hardlopen, maar fietsen is veel minder blessuregevoelig.

Ze merkt dat steeds meer vrouwen de fiets ontdekken en het leuk vinden om met elkaar gezellig te fietsen. Samen met Liv probeert ze dit naar vrouwen te communiceren doormiddel van dit soort activiteiten. Daarnaast zorgt Liv ook voor goede, comfortabele fietsen en fietskleding speciaal voor vrouwen. Door het gebruik van een goede en passende fiets wordt fietsen namelijk alleen maar leuker!

 van