22-10-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Feestelijke opening MTB-parcours Broekpolder

Het pas aangelegde Mountainbikeparcours Broekpolder in Vlaardingen is op zaterdag 16 november het toneel van uitdagende, sportieve activiteiten voor het publiek. Tussen 10.00 en 15.30 uur zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals MTB-clinics, een trialshow en een scholierenwedstrijd. Speciale gast is Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, die de officiële openingshandeling zal gaan verrichten. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Het kloppende hart van de opening is bij Sportcentrum Polderpoort aan de Watersportweg 11 in Vlaardingen. Hier is de informatiemarkt, waar bezoekers zich op kunnen geven voor de vele verschillende activiteiten. Een kaartje van het Mountainbikeparcours Broekpolder ligt bovendien klaar voor de fietsliefhebbers. Heeft u een mountainbike? Neemt u deze dan vooral mee, er is een beperkt aantal mountainbikes te leen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Het gehele programma is tot stand gekomen met medewerking van ondernemers en verenigingen uit de directe omgeving. ‘s Ochtends is er een wedstrijd voor scholieren waaraan leerlingen van de acht middelbare scholen in Vlaardingen deelnemen. ‘s Middags staan MTB-clinics op het programma waar ervaren mountainbikers beginners én gevorderden de kneepjes van het vak leren. Trialbiker Patrick Smit zal daarnaast zijn kunsten laten zien tijdens een spectaculaire show. Voor meer informatie over zowel het programma als het parcours kan je terecht op de site.

 

 van