28-11-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Marianne Vos van start tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond

Marianne Vos doet op zaterdag 11 januari 2014 voor de tweede achtereenvolgende keer mee aan AGU Egmond-Pier-Egmond. Afgelopen jaar liet de Rabobank-Liv/Giant renster zien met de sterkste mannen mee te kunnen op het strand. Ze won bij de vrouwen en werd overall vijftiende en imponeerde het publiek met haar optreden. De 26-jarige Olympisch en wereldkampioene krijgt concurrentie van de kersverse wereldkampioene tijdrit Ellen van Dijk, die haar debuut zal maken op het strand.

Vos is een geweldige aanwinst voor de 16e AGU Egmond-Pier-Egmond. De alleskunner reed tijdens de vorige editie een ijzersterke race en gaf maar anderhalve minuut toe op de winnaar bij de mannen. De boulevard in Egmond aan Zee stond vol wielerliefhebbers die een glimp wilden opvangen van Vos. Maar ook bij de strandafgangen van Castricum aan Zee en Wijk aan Zee was er veel publiek aanwezig. Het afgelopen jaar behaalde ze opnieuw veel successen. De onlangs verkozen wielrenster van het jaar werd twee keer wereldkampioen; op de weg en tijdens het veldrijden. Verder pakte ze de wereldbeker en boekte ze zowel in het veld als op de weg ondanks een langdurige rugblessure weer vele overwinningen.

Ook Ellen van Dijk heeft een sterk seizoen achter de rug. De eveneens 26-jarige renster, die onlangs een driejarig contract tekende bij de wielerploeg Boels-Dolmans, behaalde in Florence het hoogtepunt in haar carrière door twee wereldtitels te pakken. Ze floreerde zowel alleen als met Team Specialized-lululemon. Op de weg en de wielerbaan behaalde Van Dijk al meerdere successen. Mountainbiken op het strand is een nieuwe uitdaging.

De inschrijving voor AGU Egmond-Pier-Egmond is trouwens gesloten, de limiet van 4.000 deelnemers is inmiddels namelijk bereikt. Voor veel meer informatie kan je natuurlijk terecht op de website van de strandrace.

 van