11-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Mark Beaumont fietst non-stop door Schotland

Mark Beaumount was op zoek naar een nieuwe uitdaging en besloot tot een non-stop fietstocht in zijn geboorteland. Mark heeft voor de ‘North Coast 500’ vervolgens ruim 800 kilometer in een keer afgelegd, en deze tocht is op prachtige wijze in beeld gebracht. 

Voor deze uitdaging heeft de 32-jarige renner maar liefst 519 mijl in iets minder dan 38 uur gereden. En dan rekenen we de pauzes voor vier lekke banden mee! Als we de beelden zien dan heeft hij een zware tocht achter de rug, aangezien hij zware regenbuien moest trotseren in het Hoge Noorden van Groot-Brittannië.

Mark: “This is purely about turning the pedals, not stopping for over 500 miles, which is beautifully simple, but wonderfully scary”.

Mark Beaumount is een rasechte duursporter die vooral bekendheid heeft vergaard door zijn tocht van 18.000 mijl, die hem over de hele wereld bracht. De documentaire ‘The Man Who Cycled the World’ werd uiteindelijk genomineerd voor een BAFTA award door de BBC. Onze collega’s van Cycling Weekly schreven hier eerder trouwens al een artikel over.

[vimeo id=”143976799″]

 

 van