06-04-2017 - Surfen, Nieuws

Martinhal Chiado, de perfecte uitvalsbasis voor een familievakantie met breaks op rijafstand

Veilig op vakantie met het hele gezin in een oase van rust, comfort en luxe. Het gloednieuwe Martinhal Chiado (eind 2016) speelt hier handig op in. Het familiehotelconcept van het merk Martinhal Family Hotels & Resorts biedt in hartje Lissabon een comfortabele verblijfslocatie voor het hele gezin. Het hotel voor grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen, mét kidsclub, vormt de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip mét jong en oud in het indrukwekkende Portugal. Daarnaast is het ook een prima uitvalsbasis om even een momentje voor jezelf te nemen en uit te paddelen op een van de spots rond Lissabon.

Een stedentrip met het hele gezin

Veel mensen zien het niet voor zich, een stedentrip met het hele (jonge) gezin. Martinhal Lisbon Chiado Family Suites wil daar verandering in brengen. Het unieke familiehotelconcept van de keten Martinhal Family Hotels & Resorts, biedt middenin Lissabon een oase van rust voor jong en oud. De keten richt zich op luxueuze vakanties voor gezinnen met kinderen, met de daarbij behorende voorzieningen en activiteiten. Martinhal Lisbon Chiado scoort op onderstaande punten zo goed dat het de titel The World First City-Centre Elegant Family Hotel dik verdient.

Zonder zorgen met jong en oud genieten van Lissabon

Martinhal Lisbon Chiado is zeker geen budgethotel, maar een heerlijke plek om met het hele gezin te genieten van Lissabon tegen een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Of het nu met jonge kinderen is, of tieners; je gaat uitgerust op ontdekkingstocht in het karakteristieke Lissabon met zijn trappenstraatjes, pleintjes, restaurants en cafés. Bezoek het Oceanarium en het Poppenmuseum, of maak een ritje met Tram 28. De parken, heroïsche verhalen van ontdekkingsreizigers, boottochten over de Taag, surfmogelijkheden op de nabije stranden, maken Lissabon dé bestemming voor een onvergetelijke stedentrip voor het hele gezin.

De breaks

Lissabon staat bekend om zijn mooie straatbeeld, oude trams en overheerlijke pasteis de nata, maar er kan ook prima gesurft worden. De dichtstbijzijnde spot is Santa Amaro. Het is de eerste spot langs de treinlijn uit het centrum van Lissabon. De spot breekt echter alleen bij dikke swell, maar wanneer hij breekt is het echt dik.

Twee kilometer verderop ligt de spot Carcavelos. Dit is de orginele surfspot van Portugal en is nog steeds een van de beste. Carcavelos is een geweldige beachbreak met een heerlijke tube. Daarnaast is het uitzicht op het fort ook uniek. Carcavelos is op zijn best met een zuid-west swell. Houd er rekening mee dat dit een van de populairste spots is en maar op twintig minuten afstand van Lissabon. Hierdoor is de spot erg crowdy.

Als je niet houdt van drukte dan moet je nog iets verder met de trein naar de spot Estoril. Een mooie rechtse waar je grote swell kan verwachten. Op de lagere dagen is dit ook de spot aan de Costa Estoril. Estoril is een mooie rustige spot, maar vergis je niet. Als hij aan is, is hij echt aan.

martinhal chiado surf lissabon carcavelos

Wil je meer weten over Martinhal Lisbon, klik dan hier.

 van