06-03-2015 - Surfen, Nieuws

Matt Banting: CT rookie 2015

De pas 20-jarige Australiër, Matt Banting, komt dit jaar voor het eerst uit in de Championship Tour. De rider van Quicksilver kwalificeerde zich voor de Championship Tour door te flink te klimmen in het Qualifying Series klassement. 

Matt Banting is voor sommige van jullie misschien een nieuwe naam, maar zijn resultaten liegen er niet om. De jonge Banting heeft al een goed gevulde prijzenkast. Hij won onder andere al het Australisch kampioenschap junioren in 2009 en de mens competition tijdens de Australian Open in 2011. Tijdens de Australian Open van 2012 leverde Matt zijn beste prestatie tot nu toe, door zowel de hoofdwedstrijd als de junioren competitie te winnen.

Verder won Matty ook nog de ISA World Champion u/16 in 2010 en in datzelfde jaar King of the Groms. Dit jaar kwam daar nog eens de winst van de 6-star Toyota Burton Pro, Los Cabos Open of Surf en de Vans U.S. Open Junior bij.

Banting zijn style is zo clean, dat hij zich wel staande zal houden tussen al het surfgeweld van de wereldtoppers. Banting zal dan ook geen eendagsvlieg in de Championship Tour zijn!

Bekijk hier Banting zijn eerste heat tijdens de 2015 Championship Tour!

[vimeo id=”120749242″]

 van