24-09-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mavic Trans Provence 2014 – Dag 1

De Mavic Trans Provance is op dit moment in volle gang. Voor wie de Trans Provence nog niet kent: dit is een intense mountainbike race waarin 300 kilometer, 10.000 hoogtemeters en 15.000 meters afdalingen worden afgelegd in 7 dagen. Iedere dag is opgedeeld in stages die de rijders zo snel mogelijk proberen te voltooien. Het totaal aantal van 26 stages vormt de eindtijd. Niet niks dus.

Bas Rotgans reed in 2012 nog mee tijdens de Trans Provence en gaf zijn visitekaartje af tijdens de spectaculaire stages. Nog nooit ontvingen we zoveel reacties op de UP/DOWN als na de uitgave met het voorwoord waarin hoofdredacteur Bas Rotgans in een notendop uitlegde hoe hij zich had voorbereid op de Trans Provence 2012.

Enduro99

Steunbetuigingen, mensen die waren geïnspireerd door het verhaal om zelf ook serieus te gaan trainen en technische vragen over hoe het materiaal het had gehouden. We hadden toen het gevoel dat Bas na het voorwoord eigenlijk ook een nawoord verschuldigd was. Hier kun je dan ook terecht voor de evaluatie van de Trans-Provence 2012.

Lees hieronder het verslag van de eerste dag van de meest recente editie: Mavic Trans Provence 2014. Check natuurlijk ook even het videoverslag voor indrukwekkende beelden. Begint het al te kriebelen?

Dag 1 

Tijdens de eerste dag stond er een stage van 39 kilometer op het programma. Een aantal jaar geleden was de eerste etappe maar liefst 62 kilometer lang, dus er was sprake van een relatief rustige start voor de deelnemers. Veteranen mompelen over hoe de dagen steeds makkelijker worden en deze diehards halen herinneringen op aan de oude tijd, toen de Trans Provence nog veel harder verliep.

Maar vraag diezelfde personen aan het eind van de dag of het gemakkelijker was en je hoort een volmondig “NEE!”. Met dezelfde hoeveelheid van het klimmen tijdens een korte etappe maakte dit een van de steilere dagen, dus minder afstand, maar nog steeds een klassieke Mavic® Trans-Provence dag. Vele deelnemers hadden maar liefst zeven uur nodig om alle hoogtemeters af te leggen.

De eerste dag van de Mavic Trans Provence is inmiddels dus achter de rug: mensen zijn moe, sommige van hen zijn geschaafd, geschraapt en gekneusd. Morgen belooft het nog bruter te worden, dus houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven. Je kunt ook op de website van Mavic terecht voor alle resultaten.

[youtube id=”dEZgGC4JxF0″]

 van