24-09-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mavic Trans Provence 2014 – Dag 2

Dag twee van de Mavic Trans Provence zit er ondertussen alweer op. Het was een zware, zware ochtend voor de deelnemers van de Mavic Trans Provence. Onze Bas Rotgans mag er dan niet bij zijn, maar dit maakt het evenement niet minder spectaculair, wat een dag was het weer! Lees het hier.

Vanaf de prachtige camping in Prads, tot het hoogste punt van de dag op bijna 2400 meter, werd een 1400 meter hoge klim gemaakt worden met de fiets op de rug. Als dat niet genoeg was, moesten sommige stukken te voet worden afgedaald aangezien de track te technisch was voor veel deelnemers.

DSC_4515Niet alleen voor de riders een boeiende ochtend, ook voor de vrienden, familie en geliefden die niet de kans kregen met fiets op de rug een verticale klim te maken van een dikke kilometer. Afhankelijk van je eigen perspectief kan je deze ochtend zien als een wandeling in een extreem verticaal park of de afdaling naar Mordor.

DSC_4571Ondanks dit, of juist om deze reden, leken de riders de verkrampte voeten en brandende heupen totaal te zijn vergeten. De deelnemers konden niets anders dan het nabespreken van de dag, de pijn was een zorg voor later.DSC_5184

Uiteraard is er ook gewoon geracet, waarbij de tijden gigantisch dicht op elkaar zaten. De 21e positie klinkt niet erg spectaculair, maar toch, was je een halve seconde sneller dan was je eerste. Tussen alle fietsvrienden en het gelach door was wel degelijk een race gaande! Nog een paar dagen en dan weten zich mag kronen als winnaar van de Mavic Trans Provence 2014.

Blijf de website volgen voor meer dagverslagen van de Mavic Trans Provence 2014.

[vimeo id=”106851537″]

 van