26-09-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Mavic Trans Provence 2014 – Dag 5

Op papier ziet dag 5 er uit als een goede deal met veel daling in vergelijking met klimmen. De tocht begon echter wel met een helse klim waarna een aantal van de meest fysieke afdalingen van de week volgden. Het is maar net hoe je het bekijkt: het kan de meest geweldige trail zijn die je ooit hebt gereden of je wordt constant door elkaar geschud en bent doodsbang. 

[ hana-code-insert ] 'Mavic Trans Provence dag 5' is not found

Vanochtend was Jerôme Clementz nog de leider na stage 1 en 2. Zijn eerste plaats is na vandaag ingenomen door François Bailly-Maitre nadat Jerôme een kleine crash beging. Het verschil is nu 20 seconden. Ben Cruz doet niet meer mee voor het overall klassement maar komt morgen terug om wat etappe zeges binnen te halen.

De damesrace is net zo fel bevochten als bij de heren. Ines Thoma staat op de 20e plek in het overal klassement van de heren. Op een paar minuten achterstand staat Anita Gehrig op de 23e plaats.

Morgen is het een feest voor iedereen, ongeacht of ze daar zijn om te winnen, strijden voor de 46e plek, of gewoon komen aanmoedigen. De rijders gebruiken hun laatste energiereserves. Het doel is om snel te rijden maar niet te crashen en om hard te rijden maar de fiets te beschermen. Ze genieten van de laatste bocht om het einde van een groot avontuur tegemoet te zien.

Stay tuned op de Up/Down website voor dag 6!

 

 

 van